Ponosni što smo predstavljali Srbiju

Slavko Vidović, hokejaš Partizana, Stefan Videnović, iz HK NS Stars, Feher Balint, igrač Spartaka i Matija Dinić iz Crvene zvezde, bili su učesnici Razvojnog kampa u finskom gradu Vierumakiju od 6. do 13. jula.

Četvorica petnaestogodišnjaka sedam dana su vežbala u vrhunskim uslovima u Sportskom institutu Vierumaki u kojem se već godinama pripremaju olimpijske selekcije mnogih zemalja. Bili su podeljeni u različite timove i svaki od njih imao je priliku da upozna vršnjake iz celog sveta. U Finsku je doputovalo 300 hokejaša iz 50 zemalja.

Ideja ovog projekta Međunarodne hokejaške federacije  je da se promoviše vizija pratnerstva koje će doprineti razvoju igre u celom svetu, dok je cilj kampa da se razvijaju hokejaške veštine, ali i unapređuje ličnost svakog učesnika sa posebnim osvrtom na poštovanje svih postulata fer-pleja, ne samo na ledu već i van njega.

Upravo rad na razvoju celokupne ličnosti, najviše se dopao Slavku Vidoviću, mladom igraču Partizana.

– Bilo mi je baš super! Upoznali smo drugare i trenere iz raznih država sveta i to mi se baš dopalo. Stekao sam dosta prijatelja sa kojima sam u kontaktu – rekao je Slavko.

Vidović je bio vrlo pričljiv, u glasu mu se čulo uzbuđenje i da mu se utisci još nisu slegli.

– Najviše mi se svideo način rada trenera jer nas oni nisu poznavali, a bili su nam maksimalno posvećeni, pokazivali nam „cake” vezane za hokej, a onda i za stvari koje su vezane za ponašanje van terena. U mom timu je bio jedan trener Finac koji mi se baš dopao, bio je glavni, imao je zadatak da nas sprovede u kampu, objasni nam sve. Pored njega bila su još trojica trenera, iz Hong Konga, Poljske i Australije.

Stefan je opisao i kako su prolazili dani u kampu.

– Ustajali smo već oko deset do sedam jer nam je od sedam i deset bio doručak. Skup u hali je uvek bio u 8,15, a potom bi usledio trening na suvom, pa a ledu, zatim vežbe za opuštanje i ručak. Nakon ručka smo imali predavanja, utakmice, video-analize, onda večeru i slobodno vreme. Svetla su se gasila oko 23 sata.

Vidovićev drug Feher Balint, takođe je oduševljen organizacijom.

– Sa trenerima smo posle utakmica pričali šta sve treba da popravimo i kako da postanemo bolji na terenu, ali i van njega. Imali smo predavanja o dopingu, to mi se takođe svidelo. A najviše sam uživao kada smo posle večere imali slobodno vreme, pa smo igrali košarku, pričali, družili se. Mislim da sam stekao prijatelje za ceo život – kazao je hokejaš Spartaka iz Subotice.

I Vidović i Balint će znanja stečena u Finskoj primeniti kada počne nova sezona u Srbiji.

– Nas četvorica smo se poznavali i pre nego što smo otišli, iako je svako od nas bio u drugom timu na kampu. Razvili smo taj timski duh koji ćemo negovati i u svojim ekipama. Meni, zaista, puno znači što sam bio tamo – rekao je Feher.

Stefan je zaključio razgovor.

– Ponosan sam što sam predstavljao Srbiju na kampu, a posebno želim da se zahvalim mom Partizanu i Savezu hokeja na ledu što su mi omogućili da odem u Finsku i steknem ovo nezaboravno iskustvo. Obećavamo da ćemo znanja stečena na kampu primenjivati i u svojim klubovima. I nas četvorica iako smo se poznavali, u Finskoj smo se još više združili. Postali smo pravi tim.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.