Škola hokeja HK Vojvodina nastavlja sa radom

Po završetku letnje sezone i škole rolera klinci i klinceze iz Novog Sada nastavljaju sa radom na ledenoj ploči. Iako led još nije formiran, ne manjka entuzijazma ni među decom, a ni među trenerima.

– U petak počinju sa hlađenjem i očekujemo da ćemo u ledenoj dvorani SPENS-a u toku sledeće nedelje već krenuti sa treninzima na klizaljkama – spreman je za novu sezonu Vladan Drozdik, jedan od trenera dečijih kategorija HK Vojvodina.

Podmaladak HK Vojvodina radi u pet starosnih kategorija, deca do osam i 10 godina takmiče se u domaćoj ligi, dok mali hokejaši do 12, 14 i 16 godina igraju turnirski JHL šampionat sa vršnjacima iz Subotice, Siska i Sarajeva.

– Ovo je već treća sezona kako učestvujemo u JHL karavanu, klinci već nekoliko godina treniraju i imaju iskustva u ovom tipu takmičenja. Naporno jeste, ali kako god se završi utakmica uvek ostaje draž druženja i uživanja na ledu. Iako je ovo za njih još uvek igra, znaju te male duše da proslave pobedu, ali i da i te kako tuguju posle poraza. – nastavlja priču o malim oklopnicima Drozdik.

Upis u školu hokeja i klizanja je počeo, tri puta nedeljno u šest termina treneri rade sa decom od četiri do deset godina i uče ih ne samo osnovama klizanja i hokeja, već i kako da budu posvećeni onome što rade i kako da zavole najbržu kolektivnu igru na svetu.

– Za sada ima oko 100 registrovanih klinaca, ali na svakom treningu se pojavi neko radoznalo dete čiji drug ili drugarica treniraju, pa su došli „samo da vide“, a vrlo često se desi da nastave da dolaze jer hokej nije teško zavoleti.

Entuzijasti  koji rade u školi hokeja i klizanja HK Vojvodina deci prenose znanje, pružaju podršku, osmehe i trude se da osmisle zanimljive treninge jer, kako sami kažu, žele da deca nauče i zavole ono što uče i rade i zato je njihov najveći cilj da dete bude srećno.

A gde ćete veće sreće nego igrati hokej…

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.