Crveno-beli ubedljivi na startu Kontinental kupa

Oklopnici Crvene zvezde deklasirali su u prvom kolu Kontinental kupa u Istambulu SA Vikingar sa Islanda 6:1 (2:1, 2:0, 2:0) i upsali važne bodove za plasman u narednu rundu.

Mrežu Islanđana načeo je jedan od najboljih mladih hokejaša Zvezde i reprezentacije Srbije Marko Dragović već u sedmom minutu. Samo šest minuta kasnije Vjačeslav Čegrincev koristi prednost igrača više na ledu i dodavanje Ivana Anića pretvara u vođstvo od 2:0. Do kraja prvog dela Vikinzi su uspeli da smanje prednost golom Einara Granta, ali to je bio jedini pak koji je maestralni Jug Mitić dopustio da uđe u mrežu.

Bez većih problema ledena družina Jovice Rusa igrala je do kraja meča, još po dva gola u svakoj trećini za prva tri boda na takmičenju. Mateja Vuković je u 31. asistirao Marku Brkušaninu za 3:1, a samo 30 sekundi kasnije Luka Vukičević je posle dodavanja Uglješe Novakovića doveo Beograđane do 4:1.

Islanđane su u poslednjoj trećini dokrajčili Pavle Podunavac posle još jedne asistencije Ivana Anića i Andrej Cvik tri minuta pre kraja meča.

Crveno-beli su 36 puta uputili pak ka mreži Vikinga, dok je golman Mitić samo 14 puta morao da spašava mrežu.

Zvezda u subotu igra drugi meč protiv domaćina Zejtinburnua od 17 sati.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.