„SRPSKI ZLATNI DEČAK”

Ovaj naslov je dominirao zvaničnim sajtom Svetske hokejaške federacije (IIHF).

Reč je o Marku Dragoviću, hokejašu Crvene zvezde i reprezentativcu sve tri selekcije Srbije koji je ove godine osvojio tri zlata na svetskim šampionatima i duplu krunu sa klubom. Zvanična internet stranica svetske hokejaške federacije objavila je veliku priču o njemu.

Koliko ga već sada, sa tek napunjenih 18 godina, cene i veruju u njega u svetskim hokejaškim krugovima govori i činjenica da ga je Henrik Maninen uporedio sa najboljim igračem Svetskog prvenstva elitne divizije Fincem Kapom Kakom.

„Kapo Kako možda jeste predvodio Fince do dva zlata na svetskim prvenstvima ove godine, ali njegov uspeh ostao je u senci drugog evropskog tinejdžera… Kad je Srbija proslavljala tri zlata prošle zime Marko Dragović je imao samo 17 godina, a odigrao je jednu od vodećih uloga u nacionalnom dresu…”

Ovim rečima je Henrik Maninen počeo priču o „orliću” kome je izraslo zlatno perje…

„Napadač Crvene zvezde prvi korak ka uspehu napravio je sa selekcijom Srbije za igrače do 20 godina na Svetskom prvenstvu Divizije II grupe B u Zagrebu u januaru ove godine. Pobednički niz nastavio je u Beogradu u martu na SP U18, a samo nekoliko nedelja kasnije sa seniorskom reprezentacijom Srbije stavlja šlag na tortu ovogodišnjih uspeha, zlato u dramatičnoj završnici Svetskog prvenstva i plasman u Diviziju I grupu B.”

– Postavili smo temelje uspeha i sada samo moramo da nadograđujemo ono što smo ove godine uradili i pokušamo da ostanemo u ovoj grupi – istakao je Marko Dragović.

Više o našem ekstra talentovanom hokejašu i utiscima koje ostavio na ledu možete pročitati na zvaničnom sajtu IIHF ili klikom OVDE.

Da mladi Dragović ima potencijala da uskoro postane veliki igrač i najubojitija palica reprezentacije i Crvene zvezde potvrdila je i prva utakmica Kontinental kupa u Istambulu gde je prvi pak u mrežu Islanđana spakovao upravo ON…

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.