Za decu Zvečanske: Humanitarna akcija „Teddy Bear Toss“ na otvaranju MOL lige

 

Novoosnovani hokejaški klub pokrenuo je akciju kojom će svaki posetilac koji donese plišanu igračku na utakmicu sa Čikseredom moći besplatno da posmatra premijerni meč Beograda u regionalnom takmičenju, dok će posetioci koji budu kupovali ulaznice, uz njih dobiti igračku koju će ubaciti na led prilikom postizanja prvog gola hokejaša Beograda na meču sa rumunskim klubom. Sve igračke prikupljene tom prilikom biće prosleđene Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Ukoliko do gola ne dođe tokom prvoj trećini, igračke će biti bačene na njenom završetku.

Ovim putem HK Beograd želi da makar malo uveseli mališane iz Zvečanske, koji će imati priliku da tokom cele sezone prate utakmice Beograda, jer će im biti obezbeđeno 50 ulaznica za svaki meč.

– Naša ustanova podržava sve aktivnosti humanitarnog tipa, pogotovo što je sport bitan aspekt za domsku populaciju. Naša želja jeste da se što više momaka i devojaka uključi u neku sportsku aktivnost u skladu sa njihovim mogućnostima. Između ostalog, priča Doma u Zvečanskoj i jeste da sportisti intezivno podržavaju decu bez roditeljskog staranja, tako da nas akcija HK Beograda ne iznenađuje i interesantno je da se deca motivišu za bavljenje sportom i da prate naše uspešne sportiste kroz podršku koju im pružaju – rekao je Zoran Milačić, direktor Centra.

I predsednik HK Beograda Marko Kovačević, izrazio je veliko zadovoljstvo što klub na ovaj način ima priliku da otvori sezonu.

– Neizmerno nam je zadovoljstvo što ćemo prvu utakmicu HK Beograd početi jednom ovako lepom akcijom. Ona oslikava jedan od ključnih ciljeva koji smo imali na umu kada smo osnovali klub. HK Beograd je već najavio da će koristiti svaku priliku da pomogne onima kojima je to najpotrebnije, a nama kao ljudima i kao sportistima je najprirodnije da prvo pomognemo deci. Nadamo se da će ovaj mali gest razveseliti bar neke od njih, a svi mališani moraju da znaju da će uvek imati drugare u redovima HK Beograda. Ovim putem želim da pozovem sve ljubitelje hokeja i one koji bi to da postanu, da ponesu plišanu igračku sa sobom 9. septembra i uz besplatan ulaz razvesle mališane iz Zvečanske – rekao je Kovačević.

Savez hokeja na ledu Srbije podržao je akciju i pozvao sve njegove klubove članice da isprate ovaj lep i human čin, sa željom da se u ledenoj dvorani „Pionir“ 9. septembra u 17.30 časova ponovo zabeleži lepa slika koja će obići region i svet, poput one sa Svetskog prvenstva za seniore 2014. godine kada je u meču reprezentacije Srbije protiv Belgije prikupljeno nekoliko stotina igračaka za decu Zvečanske.

 

You might also like

Comments are closed.