Fred Peroun: Momci znaju kako se pobeđuje

Pripreme U20 reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Litvaniji u punom su jeku, a na čelo tima koji zna kako se pobeđuje, posle novogodišnje pauze, stao je selektor Fred Peroun.

Kanađanin je u Srbiju došao pre skoro 20 godina i posle igračke karijere u Vojvodini nastavio je rad kao pomoćni trener nacionalnog tima. Treću godinu u nizu Peron je selektor selekcije do 20 godina, a posle srebra u Beogradu 2018. prošle godine je u Zagrebu vodio oklopnike Srbije do zlata i plasmana u viši rang.

– Odlična je ovo ekipa, znamo se dobro, posle prošlogodišnjeg uspeha podigli smo trening kamp i igru na viši nivo. Sad znamo kako se pobeđuje i nećemo da menjamo recept. Idemo po medalju – zadovoljan je ekipom selektor Fred Peroun.

U Litvaniji mlade Orlove, osim domaćina, čekaju reprezentacije Rumunije, Japana, Velike Britanije i Španije, selekcije koje su po svemu na mnogo višem nivou, ali…

– Ovi momci imaju pobednički mentalitet, kad proradi srpski inat, sve je moguće. Dobro su fizički pripremljeni, pola selekcije igra u inostranstvu i oseća se uticaj različitih sistema treniranja. To je dobro, možemo da se posvetimo taktici, verujem u njih i, što je još važnije, veruju sami sebi, a to je dobitna kombinacija. Ako se držimo plana i dogovora dobri rezultati neće izostati.

Fred Peroun u Srbiju je došao 2001. i sa Vojvodinom već prve sezone osvojio Šampionat Jugoslavije. Bio je član nacionalne selekcije Srbije koja je 2009. osvojila zlato na planetarnom šampionatu u Novom Sadu.

Svetsko prvenstvo u Litvaniji počinje 6. januara, a Orlovi će na debiju u grupi A druge divizije palice ukrstiti sa komšijama iz Rumunije u 15.30.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.