Baby kids turnir u Beogradu

Najmlađi hokejaši u Srbiji dobili su ove sezone još jednu razvojnu ligu. Posle Lige budućih šampiona za selekcije U8 i U10, priliku da se pokažu u ledenim duelima imaju i deca do sedam godina. Bebi kids hokej liga u nedelju u Beogradu ima drugo izdanje, domaćin je Crevna zvezda, slobodni su mali hokejaši Spartaka, a na ledene duele dolaze Vojvodina, NS Starsi i Partizan.

– Počeli smo još jedan projekat čiji je cilj popularizacija hokeja na ledu i širenje baze igrača u klubovima u Srbiji za uzrast do sedam godina. Liga ima pet klubova, igra se turnirski, po sistemu mini lige i svaka ekipa biće domaćin jednog turnira – počinje priču o novom projektu koordinator lige i idejni tvorac Vojin Koljenšić.

Sponzor takmičenja je „Erste“ banka koja obezbeđuje po pet kompleta opreme za sve ekipe učenice kao i dreseve sa logom banke u kojima se igraju utakmice. Pravo nastupa imaju svi igrači rođeni 2013. i mlađi, kao i devojčice 2012. i mlađe.

– Pravila i propozicije prilagođeni su uzrastu, igra se 2×10 minuta, broj prijavljenih igrača po utakmicei je 12+1, pojedinačni period igre je 60 sekundi kad posle zvučnog signala na led izlazi nova postava od četiri mala hokejaša. Utakmice se igraju po širini terena, po dve u isto vreme, a tereni su odvojeni ogradom. Svi igrači moraju da imaju hokejašku opremu, kaciga sa zaštirnom mrežom i okovratnik su obavezni deo opreme. Veoma je važno da se klubovi pridržavaju pravila jer moramo decu zaštiti, ali i naučiti lepotama hokeja – objasnio je Koljenšić osnove lige.

Kako je ovo razvojna liga, rezultati se ne beleže, ne formira se tabela, pobednici su svi koji izađu na led i uživaju u najbržem kolektivnom sportu na svetu.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.