Dragan Komazec: Ovo je hokej, sve je moguće

Hokejaši Srbije pri kraju su priprema za Svesko prvenstvo u Litvaniji od 6. do 12. januara. Od prvog dana kao pomoćni trener sa mladim Orlovima je Dragan Komazec trener mlađih selekcija Partizana.

Igračku karijeru je proveo u Partizanu, nacionalni dres nosio je u svim selekcijama, a za dlaku mu je izmaklo učešće na planetarnom šampionatu u Novom Sadu kad su oklopnici Srbije osvojilo zlato 2009. i izborili plasman u viši rang.

– Prija biti uz ove momke na putu do medalje. Optimistični sportista u meni ne dozvoljava da razmišljam samo o opstanku u grupi, jesu naši protivnici na papiru daleko jači od nas, ali zašto da ne idemo na zlato, ovo je hokej, sve je moguće. Imali smo savršenu godinu, momci se poznaju, igrali su zajedno, važno je da živimo kao porodica i uspeh je tu, na dohvat ruke – pun pozitivne energije pred put u Litvaniju je pomoćni trener Dragan Komazec.

Orlove će na planetarnom šampionatu voditi Kanađanin Fred Peroun. Nekadašnji saigrači sada sa klupe nadgledaju napredak nove generacije spremne za velike pobede.

– Fred je sjajan igrač i trener, imao sam priliku da se rame uz rame sa njim borim na ledu, ali i da učim od njega i igrački i trenerski zanat. Poznaje igrače i naš mentalitet, ima viziju i zna kako ovu ekipu voditi do pobede. Atmosfera je fenomenalna, svi su spremni, ne samo fizički već i mentalno i najvažnije je da žele pobedu i da će se boriti do poslednje kapi znoja. To su momci koja žele da igraju za reprezentaciju, pozov je dobilo 48 hokejaša i svi su se pojavili na pripremama. Na žalost, nema mesta za sve, ali mladi su, uz naporan rad imaće priliku u narednim godnama da osete ledene borbe na svetskim prvenstvima.

Šampionat počinje 6. janura, a prvi protivnik Orlova je reprezentacija Rumunije.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.