Valentina i Matija otputovali u Lozanu na ZOIM

Mladi hokejaši Valentina Vrhoci i Mateja Dinić otputovali su u Lozanu na Zimske olimpijske igre mladih.

Takmičenje u hokeju na ledu 3 na 3 prvi put će ove godine biti predstavljeno na Igrama. Učestvuju selekt timovi sastavljeni od najboljih hokejašica i hokejaša država članica IIHF iz celog sveta. Proći testove nije bilo lako, ali su Valentina i Mateja pokazali šta su naučili i kako i koliko vladaju palicom i pakom.

– Nije bilo dovoljno samo biti najbolji, trebalo je ostvariti i olimpijsku normu. Iako nije bilo mnogo devojčica, konkurencija je bila jaka. Trebalo je mnogo truda i odricanja da se to postigne, ali presrećna sam što sam uspela. Uzbuđena sam, jedva čekam da počnu takmičenja i da izađem na led – sa posebnim ushićenjem u glasu objašnjava Valentina Vrhoci put koji je prešla da bi stigla do Lozane.

Matija Dinić je imao malo teži posao od Valentine. Mnogo više dečaka bilo je na testovima i da bi bio najbolji od najbljih morao je dobro da se pomuči. Ipak, nagrada za uložen trud je prilika koja se pruža jednom u životu.

– Samim tim što sam se plasirao na Olimpijske igre maldih osećam se fenomenalno. Odlazak na Igre mi puno znači, trenirao sam i trudio se da rezultatima zaslužim odlazak u Lozanu. Igraću u Crvenom timu sa momcima koje poznajem od ranije iz trening kampova. Imao sam privilegiju da učestvujem u kampovima širom sveta, pa se poklopilo da budem u timu sa Poljakom sa kojim sam bio cimer u Finskoj.

Osim Valentine i Matije, Srbiju u Lozani predstavlja još četiri mladih sportista. Na svečanom otvaranju u četvrtak 9. januara zastavu Srbije nosiće Zoja Grbović naša predstavnica u alpskom skijanju, a prvi ledeni dueli počinju u petak.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.