APEL: Zaštitimo našu decu i domaće takmičenje

Prema unapred utvrđenom i usvojenom rasporedu, koji je direktor takmičenja Bogdan Dabović uz konsultacije i u dogovoru sa klubovima pripremao tokom letnje pauze, ovog vikenda trebalo je da se održi još jedan turnir U10 Lige budućih šampiona kome je domaćin trebalo da bude Partizan.

Međutim, po svoj prilici turnira neće biti. Samoinicijativno su Partizan, Vojvodina, NS Stars i Spartak odlučili da ovog vikenda učestvuju na turniru u Sarajevu!!! Na turniru će igrati još dva kluba iz Bosne i Hercegovine i tri kluba iz Hrvatske. Na taj način najviše će ispaštati tridesetak malih hokejaša iz Crvene zvezde i Red Team-a koji će ovog vikenda biti uskraćeni za utakmice.

Učešće na turniru u Sarajevu samo po sebi ne bi predstavljalo problem da su organizatori, a to je u ovom slučaju bio Partizan, prema pravilniku unapred dogovorili odlaganje U10 turnira Lige budućih šampiona, o tome obavestili direktora takmičenja i kancelariju Saveza, tj. predložili novi terminu odigravanja. Ipak, to se nije dogodilo, uz napomenu da je na turniru u Sarajevu mogao da učestvuje samo Spartak, jer su Subotičeni ovog vikenda slobodni prema rasporedu kada je u pitanju učešće na turniru Lige budućih šampiona.

Na ovaj način došlo je do grubog kršenja pravilnika i propozicija koje Savez hokeja na ledu Srbije pokušava da zaštiti i sprovede. Nepravedno se zapostavlja i zanemaruje domaće takmičenje koje bi svim našim klubovima trebalo da bude prioritet, jer je to jedini način jačanja srpskog hokeja i na kraju, ali i ne najmanje važno, učestvuje se na turnirnirima sa ekipama iz regiona koje su po hokejaškoj veštini znatno ispod potencijala i talenta naše dece.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.