Danilo Vukotić: Poštovanje propozicija unapređuje takmičenje

Minulog vikenda u Beogradu je održan četvrti po redu U8 turnir Lige budućih šampiona. Turnir je protekao u najboljem redu, odigrano je ukupno 15 utakmica, a na ledu Pionira prodefilovalo je 70 malih hokejaša. Domaćin je bila Crvena zvezda, a organizacija je bila odlična.

Ipak, postajali su određeni manji propusti na koje je kanlcelariji Saveza hokeja na ledu Srbije ukazao kordinator Lige budućih šampiona Rale Šemsedinović.

– Zbog virusa gripa koji poslednjih dana vlada u Srbiji, ekipa NS Starsa nije bila u mogućnosti da nastupi u punom sastavu sa 12 igrača, ali to joj je omogućeno i nije okarakterisano kao propust s obzirom na sve okolnosti – počinje priču Danilo Vukotić, generalni sekretar Saveza hokeja na ledu Srbije i dodaje:

– Međutim, ono što je uočeno kao problem je ono što su uradile ekipe Marbo i Partizan. Naime, Marbo je uputio molbu da takođe zbog problema sa virusom gripa, umesto njih na turniru učestvuje ekipa Partizana. Tom njihovom zahtevu se izašlo u susret. Međutim, uvidom u spiskove igrača došlo se do zaključka da je Partizan na tom turniru igrao sa čak osam igrača koji su registrovana za Marbo i samo trojicom svojih hokejaša. Time je prekršen pravilnik po nekoliko osnova. Prvo, nisu imali dovoljan broj igrača, a za Partizan su nastupali igrači koji su registrovani za drugi klub što nije dozvoljeno. Ukazujemo na ove propuste kako bismo obezbedili poštovanje pravilnika i propozicija kako se one ne bi u budućnosti ponavljale, a sve sa ciljem unapređenja takmičenja i zaštite sve dece koja se bave hokejom – zaključio je Vukotić.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.