Aleksandar Danji i Igor Mitrović – hokej kao porodična tradicija

Jednom kad hokej uđe u krv tu zauvek ostaje. Neko hokej zavoli, neko se rodi sa hokejaškim genima. Aleksandar Danji i Igor Mitrović sa pakom i palicom nastavljaju porodičnu tradiciju.

Aleksandar je počeo da trenira u NS Starsima. Uz tatu Atilu Danjija naučio je prve ledene korake, nastavio u školi hokeja, a kad je stasao otišao je u Maribor na kaljenje i sticanje iskustva.

– Posle tri godine u Mariboru došlo je vreme da krenem dalje. Ove sezone igram za U18 slovačkog kluba Sipska Nova Ves. Već sam navikao da budem daleko od kuće, a s obzirom na intezitet treninga nemam vremena da razmišljam o nostalgiji. Ali, koliko god tamo bilo dobro, ipak je najbolje kad se vratim u Srbiju i obučem reprezentativni dres. Dobro je biti sa ovim momcima, prošle godine smo u Beogradu sa U18 osvojili zlato. Odlično se poznajemo i uvek smo spremni da damo sve od sebe na utakmicama – sabira utiske Aleksandar Danji.

Zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu U18 u Beogradu prošle godine sa Aleksandrom osvojio je i Igor Mitrović. Posle tate Zorana i Igor je obukao dres Crvene zvezde i sa juniorskom selekcijom takmiči se u IHL šampionatu. Sa seniorskom reprezentacijom Srbije učestvovao je na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Sisku u decembru prošle godine, a u januaru je bio na Svetskom prvenstvu u Litvaniji.

– Dobar je osećaj biti deo ove ekipe, mislim da zajedno možemo sve – kratak i jasan bio je Igor Mitrović.

Aleksandar i Igor samo su deo hokejaškog nasleđa srpskog hokeja. Generacije i generacije pre njih davale su naslednike najbržem kolektivnom sportu na svetu. Ali, nisu samo geni potrebni da bi se nastavila tradicija i da bi se stiglo do uspeha. Potrebno je mnogo rada i odricanja, jaka volja i upornost, želja da se stigne do savršenstva.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.