Girls Global Games u subotu u Novom Sadu

Predstojeći vikend biće u potpunosti u znaku ženskog hokeja, jer je na programu još jedno izdanje akcije pod nazivom – Girls Global Games. Pod pokroviteljstvom svetske hokejaške federacije (IIHF) i u organizaciji Saveza hokeja na ledu Srbije ovaj izuzetno zanimljiv projekat ove godine biće održan u subotu u Novom Sadu u ledenoj dvorani SPENS sa početkom u 13 sati.

– Ovo je peti put da se u Srbiji organizuje Girls Global Games. Zanimljivo je istaći da je ove godine u ovaj projekat osim Srbije uključeno još 33 zemlje, od Australije do Kanade – počinje priču koordinator ovog projekta Uroš Brestovac i dodaje:

– Kao i do sada, u svim zemljama devojke će biti podeljene u dve ekipe – bele i plave. Igraće se utakmice po standardnim IIHF pravilima, 3×20 minuta, beležiće se i na kraju sabirati svi rezultati iz celog sveta.

Osim u Uroša Brestovca (Spartak)  koji će kao trener predvoditi jednu ekipu, kao trener drugog tima biće angažovan Vladan Drozdik (Vojvodina):

– Okupljanje je zakazano u 11.45. Imaćemo zajedničko zagrevanje, a potom ćemo podeliti igračice u dve ekipe. Ove sezone u ovoj veoma zanimljivoj akciji ženskog hokeja na globalnom nivou učestvovaće 34 hokejašice iz Srbije. Po završetku utakmice biće organizovano i takmičenje u veštinama. Devojke će se oprobati u penalima, vođenju paka i brzom klizanju – istakao je Brestovac.

Ova svojevrsna revija ženskog hokeja u Novom Sadu biće višestruko iskorišćena:

– Planirano je da se održi sastanak sa generalnim sekretarom Saveza hokeja na ledu Srbije Danilom Vukotićem kome će osim moje malenkosti prisustvovati i predstavnici roditelja hokejašica iz tri grada – Beograda, Novog Sada i Subotice. Želja je da zajedničkim snagama napravimo plan i dogovor kako da unapredimo ženski hokej u Srbiji – zaključio je Brestovac.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.