IHL U19: Zvezdina mini turneja u Sloveniji

Juniori Crvene zvezde odigrali su od 2. do 4. februara tri zaostale utakmice IHL šampionata. Na Bledu su u dvomeču poraženi 5:1 (2:0, 2:0, 1:1) i 10:2 (5:1, 2:1, 2:0), a u Jesenicama su izgubili 4:1(1:0, 2:1, 1:0).

Na put su crveno-beli otišli sa samo dve postave desetkovani gripom, pa nije bilo ni za očekivati da će postići zapaženije rezultate. U prvom duelu sa Bledom jedini pogodak za Beograđane postigao je reprezentativac Marko Dragović, dok je drugog dana dvostruki strelac bio, takođe reprezentativac Srbije, Mateja Popović koji je i Jeseničanima spakovao pak u mrežu.

– Na početku sezone smo kasnili sa utakmicama, pa nam je raspored sada izuzetno gust, bliži se plej-of, moramo sve da nadoknadimo. Nikako nam ne ide u prilog sezona gripa, igrači su bolesni ili se oporavljaju, ali i pored poraza uglavnom sam zadovoljan prikazanom igrom. U nekim segmentima su se izuzetno popravili, zadovoljan sam napredovanjem igrača od početka sezone, ali situacija je takva kakva je, pa ne možemo očekivati mnogo bolje rezultate – nije u potpunosti nezadovoljan trener Nikola Bera.

Mlade hokejaše Crvene zvezde posle samo dana pauze već u četvrtak i petak očekuju ponovo mečevi sa Jesenicama u Beogradu, dok za vikend putuju u Ljubljanu na dvomeč sa Slavijom.

– Nadamo se da ćemo, ako ništa drugo, bar nastaviti tradiciju na domaćem ledu. Pobeda i poraz i bar neki bodovi u „Pioniru“ motivisaće nas da nastavimo da se borimo i napredujemo – zaključio je Bera.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.