IIHF otkazao sva svetska prvenstva tokom marta zbog korona virusa

Shodno posledicima koje izaziva globalno širenje korona virusa, svetska hokejška federacija (IIHF) bila je primorana da reaguje i donese teške odluke u cilju maksimalne zaštite svih učesnika. Na osnovu procene i preporuke medicinskog komiteta IIHF-a, čelnici svetske hokejaške federacije su odlučili da se otkažu svi svetski šampionati koji su bili zakazani za mart.

Prema unapred utvrđenu rasporedu takmičenja, trebalo je da se održi šest svetskih šampionata – četiri u muškoj kategoriji u uzrastu do 18 godina i dva prvenstva sveta za dame. Ova odluka ima direktan uticaj i na Savez hokeja na ledu Srbije, pošto je naša reprezentacija do 18 godina od 22. do 28. marta u Talinu trebalo da učestvuje na šampionatu Druge divizije A grupa zajedno sa domaćinom Estonijom, Velikom Britanijom, Litvanijom, Rumunijom i Korejom.

O svim takmičarskim posledicama koje će izazvati ovakva odluka, IIHF će naknadno obavestiti nacionalne federacije. U dopisu koji je poslat Savezima čelnici IIHF-a izrazili su žaljenje zbog novonastale situacije kao i zahvalnost nacionalnim federacijama na razumevanju i saradnji.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.