IHL: Počinje plej-of

Okončan je ligaški deo IHL šampionata. Predaha nema jer u sredu 4. marta počinju mečevi u plej-ofu. Crvena zvezda u Beogradu dočekuje Jesenice, a Vojvodina ide na megdan Mladosti.

Aktuelni šampion Crvena zvezda plasirala se na treću poziciju u karavanu i u doigravanju će igrati sa ekipom Jesenica. Beogradski crveno-beli imaju prednost domaćeg leda pa se prva utakmica igra u Pioniru sa početkom u 19.30 časova. Očekivanja, naravno, prolazak u drugi krug i borba za odbranu trona. Enigma je u kakvom sastavu dolaze Jeseničani jer imaju prijavljene hokejaše i iz prve ekipe koja igra Alpsku ligu. Međutim, kako saznajemo iz zvezdinog tabora, njih to savršeno ne interesuje. Prošle godine pobedili su ih u Кontinental kupu kad su igrali u najjačem sastavu. Sada za Beograđane postoji samo jedna opcija, a to je pobeda. Momci su izuzetno motivisani, željni da pokažu najviše u najvažnijem delu šampionata. Meč sa Vojvodinom došao je kao poslednja provera da se vidi koje „rupe“ treba zakrpiti.

Druga utakmica igra se u subotu u Jesenicama, treći meč zakazan je za narednu sredu u Beogradu.

Vojvodina, naš drugi predstavnik u IHL karavanu prvi deo šampionata okončala je na petom mestu pa će štapove ukrstiti sa Mladošću. Novosađani imaju isti broj bodova, bolju gol razliku, ali su Zagrepčani bili uspešniji u međusobnim susretima pa su četvrti, što znači da će na dve utakmice biti domaćini. Prvi meč igra se sutra u 18.15.

– Odlična partija koju smo u subotu pružili u derbiju sa Zvezdom svakako nam mnogo znači na psihološkom planu. Ekipa je raspoložena, kompletni smo jer se posle bolesti vratio Nikola Jerković. Naravno, razmišljamo samo o trijumfu. Neće biti lako, ali uveren sam da imamo kvalitet da prođemo u drugi krug plej-ofa. Nadam se da će suđenje u Zagrebu biti korektno što nije bio slučaj tokom prvenstva — rekao je Goran Ristić, trener Vojvodine.

Revanš je zakazan za subotu u novosadskom SPENS-u.

U trećem paru doigravanja snage će odmeriti Triglav i Celje dok je Slavija, kao najbolja ekipa ligaškog dela slobodna.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.