Velika dobit za srpski hokej – renovira se ledena hala „Pionir“

Hokejaška sezona u čitavom svetu prekinuta je usled pandemije virusa korona. Otkazani su brojni svetski šampionati i nacionalna klupska prvenstva, a još nije poznato kako će svetska hokejaška federacija (IIHF) razrešiti sve izazove sa kojima se susrela i kakve će preporuke dati nacionalnim savezima.

Kada je hokej na ledu u Srbiji u pitanju jedna vest je ipak unela veliki optimizam. Naime, posle 42 godine, tačnije još od izgradnje, biće rekonstruisana ledena hala „Pionir“:
– Sve to se dešava u sklopu kompletnog renoviranja Sportskog centra „Tašmajdan“ – počinje priču Danilo Vukotić, generalni sekretar Saveza hokeja na ledu Srbije i dodaje:
– Praktično ćemo dobiti potpuno novu ledenu halu, jer će biti urađena kompletna rekonstrukcija. Renoviraju se svlačionice, mokri čvorovi, rade se novi čileri, odnosno postrojenja za održavanje leda. Zameniće se zaštitna ograda sa svim pratećim stvarima, zapisničkim stolom, odeljcima za rezervne i kažnjene igrače. Prema najavama koje smo dobili, svi radovi bi trebalo da budu završeni početkom septembra, tako da sezona ne bi trebalo da kasni. Nadamo se da će svi rokovi biti ispoštovani.

Koliki značaj za hokej u Srbiji ima renoviranje ledene hale „Pionir“ izlišno je govoriti:
– To će pre svega mnogo značiti ljudima koji rade u hokeju, da tu i dalje ostanu, jer će sada imati neuporedivo bolje uslove. Takođe, modernizovana hala doprineće da privuče nove ljude u svet hokeja, pre svega decu. Sa druge strane, to će i Savezu omogućiti da lakše dobije organizaciju svetskih šampionata, možda i nekih dodatnih turnira, koji su neophodni za popularizaciju i dalji razvoj hokeja u našoj zemlji. Konačno će Beograd dobiti ledenu hali kakvu zaslužuje, a nadamo se da će takvih modernih objekata biti još više – istakao je Vukotić.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.