Subotičani se uželeli treninga i hokeja – interesovanje veće nego ikad

Mladi hokejaši Subotice pre desetak dana počeli su sa treninzima. Nakon što je situacija sa pandemijom virusa korona počela da se normalizuje, Hokejški klub Spartak krenuo je sa aktivnostima. Po rečima trenera i prvog operativca ovog kluba Uroša Brestovca odziv je veći nego ranije:

– Očigledno je da su se deca, ali i njihovi roditelji zaželeli aktivnosti na otvorenom pa na svakom treningu imamo više od 30 klinaca. Treniramo u dve odvojene kategorije, u mlađoj grupi su deca od osam do 10 godina, a drugu grupu čine hokejaši od 12 do 15 godina – počinje priču Brestovac i dodaje:

– Ranije smo tokom letnjih meseci trenirali tri puta nedeljno, ali smo zbog duže pauze izazvane pandemijom ovog puta odlučili da radimo dva puta sedmično s tom razlikom da su treninzi sada nešto obimniji i traju po dva sata. Sa starijom grupom prvo vozimo bickl devet kilometara do sportskih terena. Zatim, sa četiri trenera organizujemo po četiri takozvane stanice, na kojoj se radi po petnaestak minuta gde se fokusiramo na vežbe snage, opštu kondiciju i jačanje mišića. Po završetku tog dela, vraćamo se ponovo biciklima još devet kilometara do početne tačke. Što se tiče mlađe grupe, oni treniraju na klizalištu i kroz razne igrice podstičemo razvoj muskulature čitavog tela.

O planovima za pripreme za narednu sezonu Brestovac kaže:

– Po ovom sistemu treniraćemo do polovine juna, a sa priprema za narednu sezonu počećemo 1. avgusta. Kao i ranijih godina, treniraćemo svaki dan, sat vremena trčanja, pa sat vremena plivanje, tako da ćemo maksimalno iskoristiti kapacitete koje nam pruža Sportski centar Dudova šuma. Želja nam je da deo priprema odradimo u inostranstvu, gde bismo mogli da izađemo na led. Videćemo da li če to biti Češka ili Mađarska, a od 1. septembra nastavićemo sa treninzima na ledu zahvaljujući klubu Kiškoroš, našim mađerskim partnerima sa kojima uspešno sarađujemo – zaključio je Brestovac.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.