Zvezda šampion, prvenstva mlađih kategorija registruju se kao neodigrana

Iako su hokejaška dešavanja odavno „završena“, tačnije prekinuta zbog situacije sa pandemijom virusa COVID-19 dosta ranije, hokejaška sezona se tek sada zvanično okončana. U periodu koji je protekao od dana proglašenja vanrednog stanja do danas, Savez hokeja na ledu Srbije je u saradnji sa IIHF-om tražio najbolje moguće rešenje za zvaničan završetak svih nacionalnih prvenstava.

Jedina jasna slika šampionata bila je u seniorskoj konkurenciji gde su sve utakmice odigrane, pa je za pobednika i šampiona Srbije u sezoni 2019/2020 proglašena Crvena zvezda. Međutim, u svim ostalim kategorijama klubovi su odigrali različiti broj utakmica, što je dovelo do nejasnih i nepotpunih slika na tabelama. Prema savetu IIHF-a i modelu na koji su se završile mnoge evropske lige, direktor takmičenja SHLS Bogdan Dabović proglasio je prvenstva u svim ostalim kategorijama storniranim, odnosno registrovana su kao neodigrana. Ovakav scenario sa neodigranim prvenstvima mogao je biti sprečen jedino u slučaju da su se klubovi pridržavali rasporeda takmičenja i odigrali sve planirane utakmice do datuma prekida prvenstva.

Nadamo se da će svi klubovi izaći kao pobednici iz situacije koja nas je zadesila kao i da će naredna takmičarska sezona biti puno uspešnija za sve.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.