Pripreme za sezonu 2020/2021

Savez hokeja na ledu Srbije počeo je sa pripremama za sezonu koja nam dolazi. Pored Ledene dvorane Pionir koja će biti obnovljena, stiže nam još dobrih hokejaških vesti. U toku su razgovori sa hokejaškim savezom Hrvatske oko mogućnosti stvaranja zajedničke lige.

Verujemo da na ovaj način i sa ovakvom ligom možemo dosta da doprinesemo razvoju domaćih klubova i igrača/ica u malđim kategorijama. Obavljen je prvi inicijalni razgovor sa savezom Hrvatske i ideja o zajednockoj ligi u različitim starosnim kategorijama deluje kao dobar pravac za budućnost hokeja. Pored klubova iz Hrvatske u zajedničkoj ligi bi verovatno učestvovali i još neki klubovi iz drugih zemalja u okruženju.

Počinje priču Marko Milovanović.

SHLS je u ponedeljak 25. maja zatražio od klubova spiskove igrača/ca koji su neophodni za dalje planiranje takmičarske sezone 20/21. Međutim, nisu svi klubovi odgovorili na poslatu molbu iako je od njih zatraženo da to urade do petka 29. maja.

Odgovore nismo dobili od hokejaških klubova NS Stars i Crvene Zvezde. U ponedeljak 01.06. pokušali smo sa još jednim mail-om da zamolimo klubove da dostave tražene spiskove, ali bez uspeha. Ovakav stav klubova i njihovo odbijanje da sarađuju može da bude samo korak u nazad. Moram da napomenem da su isti ti klubovi aktivni članovi Saveza hokeja na ledu Srbije i ovakve stvari kose se sa svim pravilnicima kao i Statutom SHLS. Takođe, istim aktima predviđene su i određene sankcije, do kojih niko ne bi voleo da dođe, ali koje će morati da se primene ukoliko klubovi ne počnu da ispunjavaju svoje obaveze. Na ovaj način želeo bih da apelujem na klubove da svojim aktivnim učestvovanjem u pripremama sezone i ispunjavanjem svojih obaveza omoguće i doprinesu da zajednički napravimo najbolje moguće hokejaško okruženje za igrače i igračice svih uzrasta.

Izjavio je Marko Milovanović.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.