IN MEMORIAM – Miloš Miša Paripović (1951-2020)

Tužna vest za srpski hokej, sve ljubitelje hokeja i generacije hokejaških reprezentativaca. U nedelju 19. jula u 69. godini, posle kratke i teške bolesti, preminuo je Miloš Miša Paripović, legendarni ekonom Saveza hokeja na ledu Srbije. Čika Miša, kako su ga svi u hokejaškom svetu zvali, je rođen u Beogradu 20. avgusta 1951, a od malih nogu je zavoleo hokej i već sa pet godina je na „Tašu“ gledao majstorije tadašnjih asova sa palicom i pakom. Hokej nikada nije zaigrao, ali kako je sam govorio nikada nije odustao od ljubavi prema hokeju i uvek je bio vatreni navijač.
Kao ekonom je počeo da radi 1998. godine i to u SHKL Crvena zvezda, na poziv tadašnjeg generalnog sekretara Đorđa Ljiljića, a nekoliko godina kasnije je prešao u Savez, gde je brinuo o svim reprezentativnim selekcijama.
Oni koji su ga poznavali reći će da je on bio više od ekonoma, jer je predano učestvovao u organizacijama svih svetskih šampionata koji su se održavali u Beogradu i Novom Sadu poslednjih 15 godina. Bio je brižan kolega, omiljeni član brojnih reprezentativnih selekcija naše zemlje, kad god je bilo potrebe pomogao je klubovima i obožavao je da radi sa decom.
Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.
Rukovodstvo i menadžment Saveza hokeja na ledu Srbije porodici i prijateljima Miše Paripovića upućuju izraze najdubljeg saučešća.
You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.