Moguća saradnja SHLS sa hokejaškim savezima Finske i Švedske

Rukovodstvo Saveza hokeja na ledu Srbije na sve načine pokušava u narednoj sezoni da podigne i poboljša kvalitet rada u cilju podizanja opšteg kvaliteta hokeja u našoj zemlji. Shodno tome predsednik SHLS Marko Milovanović i generalni sekretar Danilo Vukotić obavili su preliminarne razgovore sa predstavnicima saveza svetskih hokejaških veleslila – Finske i Švedske.

– Ono što je za nas u ovom trenitku najvažnije je činjenica da su oni voljni za saradnju i spremni su da nam pomognu i to već u sezoni koja nam dolazi – kaže gensek Danilo Vukotić i dodatno objašnjava:
– Ideja je da nam Šveđani i Finci pošalju neke od stručnjaka iz svojih razvojnih timova koji bi u periodu od tri meseca boravili u Srbiji i radili sa našim klubovima. Fokus u njihovom radu bio bi pre svega u supistavljanju metodike trenažnih procesa, unapređenju sistema treninga i edukaciji trenera. Uvereni smo da bi ovakva akcija bila od velikog značaja za srpski hokej, a nastavak razgovora i nadamo se konačni dogovor očekujemo već početkom avgusta – zaključio je Vukotić.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.