Subotičani počeli pripreme za narednu sezonu

Hokejaši Spartaka u ponedeljak su počeli sa pripremama za novu sezonu. Oko pedesetak dece, podeljene u kategorije U8, U10, U12, U14 i U16 počelo je sa radom u Subotici u sportskom centru „Dudova šuma“.

– Izuzetno smo zadovoljni odzivom mališana. Mnogi su nam se javili da su opravdano odsutni, jer su otputovali na odmore, tako da kada se svi budu vratili u pogonu ćemo imati oko 80 mladih hokejaša – počinje priču trener Spartaka Uroš Brestovac.

– Treniramo u dve radne radne grupe, mlađoj u kojoj su dečaci i devojčice od osam i 10 godina, dok stariju grupu čine kategorije U12, U14 i U16. Treninzi su dva puta dnevno od ponedeljka do petka. Na prepodnevnom treningu fokus je na trčanju, sticanju kondicije, eksplozivnosti i vežbama snage, dok je popodnevni trening rezervisan za bazen. Trudimo se da maksimlano koristimo sve blagodeti sportskog kompleksa dudova šuma, i deca u tome zaista uživaju – sa ponosom ističe Brestovac i potom dodaje:

– U drugoj polovini avgusta planirano je da vikendom odlazimo Segendin gde bismo subotom i nedeljom imali po dva sata treninga na ledu, a radnim danima bismo nastavili sa treninzima na suvo. U pregovorima smo da u poslednjoj nedelji avgusta svaki dan imamo treninge na ledu u Segedinu što bi nam bilo od velikog značaja.

U Spartaku prave planove iza pripremne turnire:

– Imamo poziv za učešće na turniru u Segedinu. Z kategorije U8 i U10 termine je krajem avgusta, a za kategorije U12 i U14 početkom septembra. U zavisnosti od toga koliko budemo spremni za takmičarske utakmice odlučićemo o učešću na tim turnirima – kratko zastaje Brestovac i za kraj poručuje.

– U zavisnosti od toga kako će se ralizovati nastava mi ćemo na osnovu toga u septembru koncipirati naš plan treninga. Prema sadašnjem planu, treniraćemo tri puta nedeljno na gradskom klizalištu, a nastavićemo da koristimo sve pogodnosti naše saradnje sa prijetljima iz Kiškoroša i tamo ćemo trenirati na ledu – zaključio je Brestovac.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.