Mlađe selekcije Vojvodine po posebnom režimu treniraju na otvorenom

Mladi hokejaši Vojvodine od 1. avgusta počeli su pripreme za narednu sezonu. Trener Vladan Drozdik trenutno radi sa četrdesetak mališana, a po njegovim rečima po završetku godišnjih odmora u mlađim selekcijama moći će da računa na stotinak mladih hokejaša.

– Ove godine rad je specifičan s obzirom na svu problematiku koju izaziva virus korona. Praktično, mi nismo ni imali letnju pauzu koja je za nas bila uobičajena tokom jula. Ali, s obzirom da u martu i aprilu nije bilo nikakvih aktivnosti, mi smo u smanjenom obimu radili celog leta – počinje priču Drozdik i dodaje:

– Intezitet treninga je tokom juna i jula bio snižen. Trenirali smo dva puta nedeljno sa željom da se kroz vožnju rolera i neku vrstu zabave deci poveća aerobna sposobnost. Od 1. avgusta treniramo pet puta nedeljno i tako će biti do daljnjeg. Celokupna situacija je nezgodna. Treninzi se održavaju samo napolju, a prilično je toplo. Deca ne smeju da imaju blizak kontakt,  trening se bazira na individualnom osposobljavanju, sve se radi na distanci što je zahtevnije za organizaciju, a deci dosadnije.U iščekivanju smo i leda koji ne znam kada ćemo u Novom Sadu biti u mogućnosti da koristimo – konstatovao je Drozdik.

O planovima za naredni period Drozdik je rekao:

– Ideja nam je da dva naredna vikenda sa svim našim selekcijama i ekipom Spartaka odlazimo u Segedin gde bismo trenirali na ledu. Nadamo se da ćemo i tokom septembra takođe vikendima trenirati na ledu u Segedinu, jer ponavljam, još ne znam kada ćemo dobiti led. Plan je da sa selekcijama U13 i U16 igramo JHL gde će učestvivati Siscija iz Siska, Vukovi iz Sarajeva i subotički spartak. Što se tiče državnog prvenstva, naše selekcije takmičiće se u kategorijama U8, U10, U12 i U14. U selekciji do 16 godina ostali smo bez nekoliko igrača koji su školovanje nastavili u inostramstvu pa smo prinuđeni da u kombinaciji sa Kiškorošom igramo drugu mađarsku ligu.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.