Partizan u pogonu od 15. avgusta

Hokejaši Partizana još nekoliko dana biće na odmoru, a sa treninzima počinju 15 avgusta. Crno-beli su bili aktivni sve do 01. jula, a po rečima direktora kluba Per- Aleksandra Jakovljevića, početak priprema uslovljen je najavama o završetku radova na rekonstrukciji ledene hale Pionir.

– Bio sam u obilasku hale i moram da priznam da zaista sve to odlično izgleda. Renovirane su svlačionice, omgućen je direktan izlaz na led iz svlačionica. Promenjen je mehanizam koji pravi led, monitrana je nova ograda. Po rečima izvođača radova za desetak dana bi trebalo da se uđe u test fazu, a prema najavama led i rad u hali će nam biti omogućeni od polovine septembra – počeo je priču Jakovljević i potom dodao:

– Upravo iz tog razloga smo odlučili da sa pripremama i suvim treninzima krenemo 15. avgusta, jer je mesec dana neki maksimalni optimum koji je preporučen kako bismo dostigli pravu formu i na ledu pružili maksimum. U početnoj fazi treninge ćemo imati četiri puta nedeljno, a radićemo sa svim raspoloživim selekcijima, od U8 do U17. Treniraćemo u hali OKK Beograda, kao i u Pingvinu gde imamo sve potrebne rekvizite. Angažovali smo kondicionog trenera, koji će u početku imati najviše posla.

Prvi operativac Partizana je rekao da će crno-beli učestvovati u državnim prvenstvima svih mlađih kategorija i potom posebno istakao:

– Prijavili smo se i za učešće u Karpatskoj ligi u kategorijama U13, U15 i U17. Ove sezone u Karpatskoj ligi učestvovaće čak 40 ekipa koje će biti podeljene u dve grupe. Mi ćemo biti u grupi „Istok“ zajedno sa timovima iz Mađarske, Rumunije, Slovačke i Bugarske. U pregovorima smo sa čelnicima ovog regionalnog takmičenja da Beograd bude domaćin jednog od turnira Karpatske lige. Imamo obećanja još od prošle godine, a sa renoviranom ledenom halom Pionir, mislim da su naše šanse za organizaciju tog turnira vrlo realne – konstatovao je Jakovljić i dodao da će HK Partizan u predstojećoj sezoni u svom pogonu imati oko stotinak mladih hokejaša.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.