NS Starsi ne kriju šampionske ambicije u kategorijama U12 i U14

U hokejaškom klubu NS Stars diče se činjenicom da pauzu u treninzima nisu pravili od jula prošle godine. Novosađani su bili veoma aktivni i ovog leta, a u iščekivanju leda u SPENS-u vredno se pripremaju za sve izazove u novoj sezoni. NS Starsi će se u sezoni pred nama takmičiti u selekcijama U8, U10, U12 i U14, a o onome što je urađeno u prethodnom perodu i planovima kluba govorio je trener NS Starsa Siniša Pajić:

– I tokom vanrednog stanja i policijskog časa u martu i aprilu smo radili sa decom. Snimali smo treninge, objavljivali smo ih svakodnevno na ju-tjubu i deca su trenirala svaki dan. Od 1. maja smo uz pridržavanje svih propisanih mera počeli sa treninzima na otvorenom i uopšte  ismo pravili pauzu – sa ponosom ističe Siniša Pajić i dodaje:

– Radili smo pet puta nedeljno, a tokom maja i juna smo vikendom koristili sintetički led u Beogradu… išli smo na bazene, organizovali treninge na rolerima, vožnje biciklom i sa naše strane se prilagodili datoj situaciji i učinili sve kako bismo animirali decu.

Može se slobdno reći da su u NS Strarsima u tome svakako uspeli jer su tokom leta na okupu konstatno imali oko 80 mališana.

– Tokom jula je intezitet treninga bio smanjen, pa smo sa decom radili tri puta nedeljno, ali od avgusta smo ponovo u punom pogonu. Vredno radimo i spremamo se za sve ono što nam predstoji. Trebalo je da sledeće nedelje putujemo u Segedin na trening kamp, ali zbog pogoršane epidemiološke situacije nećemo biti u mogućnosti. Kontaktirali smo tim povodom i hokejaški savez Mađarske, bili su voljni da nam pomognu da realizujemo naš plan, ali jednostavno, viša sila je bila u pitanju. Ideja je da kamp ipak sprovedemo ali u Sarajevu i nadam se da ćemo u tome uspeti – konstatovao je Pajić.

NS Stars će se u narednoj sezoni u šampiontu Srbije takmičiti u kategorijama U8, U10, U12 i U14, a o ambicijama Pajić je rekao:

– Mislim da imamo veoma talentovane generacije U12 i U14 i sa njima ćemo pokušati da osvojimo prva mesta. U svakom slučaju potrudićemo se da za sve naše selekcije omogućimo što je moguće veći broj utakmica i treninga, ali mnogo toga će zavisti od epidemiološke situacije. Trudićemo se da obezbedimo učešće i na kvalitetnim turnirima u inostranstvu. Učešće na jednom takvom u Parizu u aprilu nam je otkazano zbog Kovida 19, ali nadamo se da će se situacija stabilizovati. Takođe, nadamo se da ćemo u SPENS-u dobiti led početkom oktobra, kako nam je najavljeno, jer je to ključ svega – zaključio je Pajić.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.