Sezona počinje 17. oktobra – na led prvo izlaze najmlađi

Direktor takmičenja Saveza hokeja na ledu Srbije Bogdan Dabović odredio je kalendar takmičenja za sezonu 2020/2021, a ono što će u predstojećoj takmičarskoj godini biti glavna novina je učešće bugarske ekipe NSA iz Sofije u šampionatima Srbije. Raspored utakmica u seniorskom državnom prvenstvu biće naknadno formiran, posle dodatnih konsultacija koje će biti obavljene sa klubovima. Određene izmene u odnosu na plan koji je pripreman preko leta morale su dodatno da budu napravljene, a tiču se Propozicija takmičenja:

– Nakon dodatnih konsultacija bili smo primorani da u takmičenjima mlađih kategorija promenimo jednu uzrastnu granicu, pa ćemo umesto U17 prvenstva Srbije imati takmičenje za hokejaše do 16 godina – kaže Bogdan Dabović i potom objašnjava zašto je moralo doći do ove promene:
– Predlog Propozcija takmičenja pravili smo na osnovu informacija koje smo dobijali od klubova. Međutim, nakon dodatnih kontaka sa predstavnicima klubova, igračima i rodetiljeima došli smo do saznanja da se broj igrača rođenih 2004. koji je bio predstavljen u spiskovima koji su dostavljeni kancelariji Saveza, bitno razlikuje od realnog stanja, odnosno da je znatno manji. Zbog toga je doneta odluka da se i ove godine, umesto za selekciju U17, ponovo organizuje takmičenje za kategoriju U16.

Nova takmičarska godina počeće 17. oktobra:
– Imamo nagoveštaje da će u Beogradu i u Novom Sadu led biti dostupan početkom oktobra i to su dobre vesti. Prvi će na led izaći najmlađi hokejaši i to 17. oktobra na prvom turniru Lige budućih šampiona kome će domaćin biti ekipa Red Team – konstatovao je Bogdan Dabović.

Kompletan raspored utakmica možete pogledati OVDE, a raspored turnira Lige budućih šampiona možete pronaći OVDE.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.