Disciplinska kazna za hokejaša Vojvodine Filipa Mirkovića

Savez hokeja na ledu Srbije čvrsto je rešen da iskoreni svaki vid nesportskog i nedoličnog ponašanja svih aktera na hokejaškim utakmicama. Shodno tome, direktor takmičenja Bogdan Dabović morao je da reaguje i disciplinski sankcioniše igrača HK Vojvodina Filipa Mirkovića.

Naime, na osnovu zapisnika i izveštaja sudije Ivana Nedeljkovića sa utakmice HK Vojvodina – HK Red Team, odigrane u Novom Sadu, 29.01.2021. godine, doneta je odluka da se Filip Mirković kazni vremenskom zabranom igranja u trajanju od dva meseca i novčanom kaznom u iznosu od 15.000 dinara zbog učinjenog prekršaja iz Člana 19. stav 1 i Člana 74. Disciplinskog pravilnika SHLS, a vremenska zabrana igranja važi od 29. januara do 29. marta 2021. godine.

Kako je navedeno u obrazloženju ove odluke, na osnovu Zapisnika sa utakmice, izveštaja sudije Ivana Nedeljkovića, izjave igrača Filipa Mirkovića,
snimka utakmice, kao i izveštaja ostalih sudija sa tog meča, konstatovano je da je imenovani igrač HK Vojvodina, tokom utakmice, nakon prekršaja koji mu je dosuđen, verbalno napao sudiju, pljunuo u njegovom pravcu i pokušao fizički da se obračuna sa sudijom Nedeljkovićem. Ozbiljnije posledice su izbegnute zahvaljujući rekaciji linijskih sudija Dimanića i Maletića.

– Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo i neprimereno jednom sportskom događaju. Igrači moraju da pokažu poštovanje prema igri, protivniku i sportu kojim se bave. To se posebno odnosi na igrače sa velikim iskustvom i dugom karijerom koj bi trebali da budu uzor mladim takmičarima. Poruka koju ovakvi postupci šalju je jako loša i u suprotnosti sa svim ciljevima i interesima hokeja i sporta generalno – stoji između ostalog u obrazloženju odluke koju je potpisao direktor takmičenja Bogdan Dabović.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.