Disciplinska kazna za hokejaša Vojvodine Filipa Mirkovića

Savez hokeja na ledu Srbije čvrsto je rešen da iskoreni svaki vid nesportskog i nedoličnog ponašanja svih aktera na hokejaškim utakmicama. Shodno tome, direktor takmičenja Bogdan Dabović morao je da reaguje i disciplinski sankcioniše igrača HK Vojvodina Filipa Mirkovića.

Naime, na osnovu zapisnika i izveštaja sudije Ivana Nedeljkovića sa utakmice HK Vojvodina – HK Red Team, odigrane u Novom Sadu, 29.01.2021. godine, doneta je odluka da se Filip Mirković kazni vremenskom zabranom igranja u trajanju od dva meseca i novčanom kaznom u iznosu od 15.000 dinara zbog učinjenog prekršaja iz Člana 19. stav 1 i Člana 74. Disciplinskog pravilnika SHLS, a vremenska zabrana igranja važi od 29. januara do 29. marta 2021. godine.

Kako je navedeno u obrazloženju ove odluke, na osnovu Zapisnika sa utakmice, izveštaja sudije Ivana Nedeljkovića, izjave igrača Filipa Mirkovića,
snimka utakmice, kao i izveštaja ostalih sudija sa tog meča, konstatovano je da je imenovani igrač HK Vojvodina, tokom utakmice, nakon prekršaja koji mu je dosuđen, verbalno napao sudiju, pljunuo u njegovom pravcu i pokušao fizički da se obračuna sa sudijom Nedeljkovićem. Ozbiljnije posledice su izbegnute zahvaljujući rekaciji linijskih sudija Dimanića i Maletića.

– Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo i neprimereno jednom sportskom događaju. Igrači moraju da pokažu poštovanje prema igri, protivniku i sportu kojim se bave. To se posebno odnosi na igrače sa velikim iskustvom i dugom karijerom koj bi trebali da budu uzor mladim takmičarima. Poruka koju ovakvi postupci šalju je jako loša i u suprotnosti sa svim ciljevima i interesima hokeja i sporta generalno – stoji između ostalog u obrazloženju odluke koju je potpisao direktor takmičenja Bogdan Dabović.

You might also like
2 Comments
 1. Filip Mirkovic says

  Steta sto je hokej spao na grane da je glavna vest saveza hokeja na ledu upravo ovakvo saopstenje vezano za izmisljenu kaznu za koju konkretno i ne postoji video zapis. Boze moj, mora se nasilje iskoreniti obzirom da je hokej ovde poznat po svojoj manicnoj agresiji.
  Ne bi bilo lose da objavite nesto sto ste uradili za hokej kao savez umesto ovakvih trivijalnosti kojima zaista pokazujete samo svoju neozbiljnost.
  Veliki naravno pozdrav i za malog smrada Vanju, a i ostale sudijske ljubiguze!!!

 2. Filip Mirkovic says

  Vi ste potpuni ludaci ako vam ovakve objave stoje na naslovnoj strani sajta. Pogotovo sto je hokej kod nas poznat po “manicnoj agresiji” pa je to bio sigurno veliki problem kome je sudijski savez tako “ozbiljno” pristupio.
  Sigurno bi bilo pametnije da objavite nesto sto se uradili za hokej umesto ovakvih trivijalnosti. Naravno, ovaj sport je mali u Srbiji i ovi sudijski dupeljubci su vec svima poznati kao nakarade, pa i tim povodom ovaj clanak ispada smesan. I na kraju, staviti da za nesto postoji video zapis, gde ga realno nema, tj bas onog dela zbog koga je kazna i dodeljena, o tome takodje treba povesti racuna.

Leave A Reply

Your email address will not be published.