Hokejašice Srbije za vikend igraju prijateljske mečeve sa Bosnom i Hercegovinom

Ženski hokej u Srbiji polako hvata zamajac. U prilog tome svedoči podatak da će srpske hokejašice u narednom periodu imati sve više aktivnosti.

Pionirski koraci koji su pre nekoliko godina učinjeni, sa ambicioznim projektom pod nazivom Serba girls, uskoro bi trebalo da donesu vidljive plodove rada. Kada se to kaže, prvenstveno se misli na učešće naše ženske selekcije na Svetskom prvenstvu.

Do tada, naše hokejašice učestvovaće u sve većem broju akcija. Prva je već zakazana za predstojeći vikend kada će u Novom Sadu biti odigrane prijateljske utakmice protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

– U subotu i nedelju u ledenoj dvorani SPENS odigraćemo dve utakmice protiv Bosne i Hercegovine. Sve to je priprema za naše učešće na razvojnom turniru koji će se početkom aprila održati u Sarajevu i gde će osim domaćina i naše reprezentacije učestvovati još selekcije Hrvatske i Bugarske – počinje priču trener naših hokejašica Uroš Brestovac.

Na spisku za duele sa selekcijom BiH je 20 igračica: Sintia Vereš, Ana Milodanović, Elena Sekulić, Anastasija Benčić, Sara Stantić, Hana Rac Sabo, Jovana Popov, Lila Rac Sabo, Smiljana Vinčić (Spartak), Ana Ilić, Valentina Vrhoci (Crvena zvezda), Katarina Čizmić, Katarina Vasiljević (Partizan), Tamara Radović, Jana Radović, Jana Vukelić, Ksenija Milišić, Dunja Tomašević (Vojvodina), Iva Ivanov (NS Stars) i Dana Ilić.

– U našem izboru su još dve devojke koje igraju u inostranstvu i koje nažalost neće biti sa nama u Novom Sadu, ali ćemo na njih moći da računamo za turnir u Sarajevu. Reč je o Milici Velček koja igra u Budimpešti i Petri Gladić koja igra u Beču, a radi se o zaista kvalitetnim hokejašicama koje će nam biti veliko pojačanje – konstatuje Brestovac i dodaje:

– Moram da naglasim da ženski hokej zaista ima veliku podršku Saveza i to je za svaku pohvalu. Obezbedili su nam sredstva, izlazi nam u susret kad su u pitanju ovakve i slične akcije i nadam se da će se ženskom hokeju i u budućnosti posvetiti sve više pažnje. Kada to kažem pre svega mislim na organizaciju kampova i doniranje opreme…

O očekivanjima za mečeve sa reprezentacijom Bosne i Hercegovina Brestovac kaže:

– Želimo da vidimo gde smo u ovom trenutku, proverimo raspoložive snage i da se što je moguće više uigramo za učešće na turniru u Sarajevu. Ipak, za mene je možda više od svega važnije da ovim devojkama pokažemo da nisu zaboravljene, da ženski hokej u Srbiji ima neku perspektivu i da ne odustaju od ove prelepe igre. Da će njihov uloženi trud biti vrednovan, da to što treniraju nije beznadežno i da će uskoro biti u prilici da igraju kvalifikacije, međunardone turinire i učestvuju na nekom velikom takmičenju – zaključio je Brestovac.

Savez hokeja na ledu Srbije obezbedio je LIVE STREAM za obe utakmice sa Bosnom i Hercegovinom koje su na programu 6. i 7. marta.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.