Produžava se hokejaška sezona – led u Pioniru i u maju!

Prvi put u poslednjih 30 godina ledena dvorana Pionir biće funkcionalna i tokom maja. Zahvaljujući velikoj inicijativi i angažovanosti čelnika Saveza hokeja na ledu Srbije, hokejaška sezona u Beogradu biće značajno produžena.

„Želimo da učinimo sve što je u našoj moći da pomognemo razvoj hokeja, omogućimo napredak u svim kategorijama i što je moguće više omasovimo ovaj sport u Srbiji“, kaže generalni sekretar SHLS Danilo Vukotić.

Prvi operativac je istakao da je Savez, ne samo pokrenuo inicijativu da omogući adekvatne uslove, već i preduzeo brojne konkretne radnje kako bi se ideja, koja je u prvi mah izgledala kao neostvariva želja, pretvorila u realnost.

„Prvo smo kontaktirali menadžment Tašmajdana kako bismo saznali uslove koji su neophodni da bismo led imali i u maju. Potom smo obavili konsultacije i sa klubovima, ali i Klizačkim savezom da se odrade ankete među roditeljima da li postoji želja da se produži sezona. Jer, roditelji su ti koji nose klubove, oni plaćaju treninge i kada smo dobili pozitivne odgovore krenuli smo u akciju“, objašnjava Vukotić koji je dodao da je potom kontaktirano Ministarstvo omladine i sporta, u ceo proces je uključen i Hokejaški savez Beograda, za koji je SHLS pripremio svu neophodnu dokumentaciju i uputio ih na Gradski sekretarijat za sport.

„Dobili smo zaista veliku pomoć Grada Beograda u iznosu od čak od milion dinara ,što nam je omogućilo da imamo popunjenost od minimum devet sati za termine treninga dnevno. Finansijska pomoć Grada je značajna jer nam je obezbedila tri termina dnevno, dva za hokejaše i jedan za klizače“.

Vukotić je najavio da se SHLS na ovom neće zaustaviti i da će učiniti dodatne napore da ledena dvorana Pionir ponovo bude u funkciji već od avgusta:

„Već smo pokrenuli sastanke sa Sportskim centrom Tašmajdan oko uslova koji su neophodni kako bismo led imali već u avgustu. Takođe, kontaktirali smo Ministarstvo omladine i sporta kao i Gradski sekretarijat za sport za dodatna sredstva. Ako čelnici Tašmajdana budu imali razumevanje i omoguće nam identične uslove kao u maju, ledena dvorana Pionir će biti funkcionalna i u avgustu“, konstatovao je Vukotić i potom dodao:

„Ukoliko dobijemo dodatna sredstva, za koja smo aplicirali u maju, termine na ledu bismo donirali i klubovima van Beograda i tako im omogućimo dodatne treninge. Takođe, deo termina bismo iskoristili i za okupljanja reprezentativnih selekcija, ali i za ženski hokej. Planirano je da ženska selekcija Serbia girls u najskorije vreme odigra dve prijateljske utakmice sa Bugarskom, pa da to bude uvod i priprema za osnivanje ženske reprezentacije Srbije koja bi se takmičila na narednom Svetskom prvenstvu“, zaključio je Vukotić i izrazio zahvalnost klubovima na saradnji u procesu koji je izuzuetno značajan za podizanje nivoa kvaliteta hokeja u Srbiji.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.