Protekli vikend bogat hokejaškim dešavanjima u organizaciji SHLS

Proteklog vikenda Savez hokeja na ledu Srbije orzganizovao je brojne aktivnosti i na pravi način iskoristio kapacitete ledene dvorane Pionir i činjenicu da je hokejaška sezona produžena do kraja maja.

Najbolje hokejašice Srbije, okupljene u ekipu Serbia grils, odigrale su dve prijateljske utakmice protiv seniorske reprezentacije Bugarske, a SHLS organizovao je i okupljanje svih reprezentativnih selekcija U12, U14, U16, U18, U20 i seniora sa željom da se provere trenutne mogućnosti igrača, ali i kontinuirano radi na stvaranju kulta reprezentacije.

Ali, krenimo redom. Srpske hokejašice pružile su odlične igre i u oba meča su savldale Bugarke. U prvoj utakmici naše hokejašice slavile su 5:2 (0:1, 3:1, 2:0), dok su u drugom duelu bile bolje rezultatom 5:4 (1:1, 2:1, 2:2). Rezultati naše ekipe još više dobijaju na značaju ako se u obzir uzme podatak je naša ženska selekcija nastupila oslabljena, jer su iz Mađarske, zbog strogih kovid protokola, bile spečene da dođu Milica Velček, Elena Sekulić, i Anastasija Benčić.

Dve pobede, koje su dokaz da bi ženska reprezentacija Srbije uskoro mogla biti oformljena i prijavljena za učešće na IIHF svetskom prvenstvu, su izvojevale: Vereš Sintia, Milodanović Ana, Gladić Petra, Stantić Sara, Rac Sabo Hana, Popov Jovana, Rac Sabo Lila (HK Spartak), Ilić Ana, Vrhoci Valentina (Crvena zvezda), Čizmić Katarina, Vasiljević Katarina (HK Partizan), Ilić Dana, Radović Tamara, Radović Jana, Vukelić Jana, Milišić Ksenija, Tomašević Dunja, Vučković Anđelija (HK Vojvodina), Ivanov Iva HK NS Stars.

Kada je reč o muškim selekcijama, i one su proteklog vikenda bile u punom pogonu. Na kontrolne treninge bili su pozvani igrači iz svih naših klubova: Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, NS Starsa i Spartaka, ali i igrači koji nastupaju u inosranstvu a trenutno su se nalazili u Srbiji.

Sa seniroskom i U20 selekcijom radili su Nikola Bera, Vladan Drozdik, u rad selekcija U18 i U16 bili su uključeni Igor Kosović, Marko Juloski, Stefan Ilić, dok su za selekcuje U12 i U14 bili zaduženi Jovica Rus, Boban Čuković, Uroš Brestovac, Siniša Pajić, Vukašin Stević.

Sa golmanima svih uzrastnih kategorija trenirali su Milan Luković i ruski stručnjak Ilja.

Ovi kontrolni treninzi i veliko angažovanje čelnika SHLS za poboljšanjem uslova i povećanjem obima rada je naišlo na opšte odobravanje hokejaške zajednice, ljubitelja najbrže igre na svetu, ali i samih igrača i njihovih roditelja.

Ono što je svakako veliko ohrabrenje je činjenica da će se sa ovom praksom kontrolnih treninga nastaviti do kraja maja, a Savez hokeja na ledu Srbije se na tome neće zaustaviti.

Čvrsto rešeni da što je moguće više produže hokejašku sezonu i omoguće uslove za ravoj hokeja pokrenuta je inicijativa da ledena dvorana Pionir, posle letnje pauze, bude ponovo dostupna od avgusta. Pripreme i pregovori za realizaciju tog projekta su već otpočeli sa SC Tašmajdan, a svi u SHLS se nadaju da će u realizaciji ovih ideja mati podršku Sekretarijata za sport grada Beograda i Ministarstva omladine i sporta.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.