SHLS započeo uređenje finansijskog poslovanja

Savez hokeja na ledu Srbije krenuo je u projekat sistemskog unapređenja rada, ali i znatno veće profesionalizacije hokejaškog sporta u našoj zemlji. Osim unapređenja stručnog rada kao i produženja sezone na ledu, koji predstavljaju najznačajniji pomak, krenulo se i sa uređenjem finansijskog poslovanja.

Shodno tome iz Kancelarije Saveza na adrese klubova upućen je dopis o svim dugovanjima. U rešavanje ovog problema SHLS je krenuo zbog činjenice da prema Statut svi klubovi koji imaju neizmirenih finansijskih obaveza preva Savezu, ne mogu da nastupaju u takmičenjima ni sa jednom selekcijom.

Prema preciznoj evidenciji Crvena zvezda duguje 775.871,08 dinara, NS Stars 325.895,57, Marbo 63.950, Spartak 53.800, Partizan 23.000, Red Team 5.600, Vojvodina 5.000 dinara.

U Savezu su rešeni da po ovom pitanju naprave pomak, pre svega zbog činjenice da su sva dugovanja klubova do 2015. već otpisana, a kao olakšicu klubovima Savez je ponudio i reprogram duga, odnosno mogućnost plaćanja finansijskih obaveza na rate.

Prethodnih godina Savez je pravio ustupke i klubovima gledao kroz prste, ali to više neće biti slučaj, a sve odredbe Statuta će se u budućnosti striktno poštovati. Takođe, sva sredstva koja na ovaj način Savez bude prikupio od klubova biće usmerena za finansiranje troškova utakmica Državnog prvenstva u predstojećoj sezoni.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.