Održan 5. međunarodni sajam sporta

 

Peto izdanje ovog sportskog događaja od nacionalnog značaja održano je pod sloganom "Sport je zakon" u organizaciji Sportskog saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Sajam je okupio 40 teritorijalnih sportskih saveza, 95 nacionalnih granskih saveza, srednjoškolske i visokoškolske ustanove iz oblasti sporta, proizvođače sportske opreme, hrane, suplemenata u ishrani sportista, klinike i centre za rehabilitaciju sportista, kao i brojne sportske institucije iz naše zemlje. Među izlagačima, kao krovna institucija za oblast hokeja na ledu u našoj zemlji, našao se i Savez hokeja na ledu Srbije.

Tokom trodnevnog trajanja sajma na štandu našeg saveza posetioci su imali prilike da se upoznaju sa hokejom kao sportom, saznaju mogućnosti treniranja klizanja hokeja i klizanja u tri naša domaća hokejaška centra – Beogradu, Novom Sadu i Subotici, zatim saznaju trenutne i buduće aktivnosti naših klubova i reprezentativnih selekcija u 2016. godini i upoznaju se sa najmlađim članovima koji treniraju hokej u Srbiji. Drugog dana Sajma sporta, na velikom terenu hale 1 čari hokejaškog sporta kao svojevrsnu 45-minutnu prezentaciju "najbrže kolektivne igre na svetu" posetiocima su prikazali mališani SKHL Crvena zvezda i HK Partizan.

      Foto: SHLS

Sajam sporta zatvorili su direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, koji je naglasio značaj popularizacije sporta kod omladine putem ovakvih i sličnih manifestacija.

"Hvala svim sportskim savezima Srbije koji su učestvovali na ovogodišnjem Sajmu sporta. Srećan sam što je broj dece koja su aktivna na Sajmu sporta vidljivo porastao. Još više me raduje što sam siguran da će naredna sportska godina biti još uspešnija i što ćemo svi biti fizički aktivniji i za nove pobede i izazove spremniji. Vidimo se sledeće godine na istom mestu", rekao je Peruničić.

Savez hokeja na ledu Srbije zahvaljuje svim svojim klubovima članovima – HK Beograd, HK Partizan, SKHL Crvena zvezda, HK Spartak, HK NS Stars i HK Vojvodina – kao i školi rolera i inlajn hokeja "Beli orlovi", na pomoći u realizaciji aktivnosti na Petom međunarodnom sajmu sporta.

 

Galeriju fotografija sa Sajma sporta možete da pogledate na linku na našoj stranici na Fejsbuku.

 

 

You might also like

Comments are closed.