ПЛАНОВИ ЗА СЕЗОНУ 2022/23 И МОДЕЛ СЕЛЕКТ ТИМА

СХЛС од краја такмичарске сезоне 2021/22 интензивно ради на проналажењу одговарајућег модела такмичења за предстојећу сезону. Савез је у сарадњи са клубовима прикупио потребне податке о играчима и играчицама, те је урађена анализа комплетних база за наредну сезону. Приликом анализе база, утврђен је недовољан број играча, играчица и голмана за одређена годишта што може представљати велики проблем за сезону која следи.
Када је у питању модел такмичења за наредну сезону, СХЛС разматра све опције, међу којима је и модел “Select Team” који се показао као веома делотворан у последњој сезони и који би потенцијално могао представљати нови правац за даљи развој наше хокејашке заједнице.
Будући да је група родитеља клуба СКХЛ Црвена Звезда упутила допис канцеларији Савеза, везано за модел такмичења Select Team, прошлог петка је одржан заједнички састанак. Састанку су присуствовали представници Савеза и представници клубова Црвена Звезда и Партизан, као и по два представника родитеља из ова два клуба. На самом састанку је било речи о могућности наступа Select  тимова у 2022/23 сезони, будући да је СХЛС од савеза Словеније добио позив да се селекције У15 и У19 прикључе ИХЛ лиги у наредним сезонама под ограничавајућим условом да само једна Select екипа може да наступи у одређеној старосној категорији. Због тога је, према селекцијама У15 и У19, СХЛС на састанку представио моделе и структуру функционисања Select Теам-ова. Модели су обухваћени заједничким радом стручног штаба, играча, руководсва клубова и родитеља, а представљен је и модел финансирања, односно плаћања и извештавања по питању трошкова.
Како би се утврдио жељени правац развоја сваког клуба за наредну сезону, СХЛС сматра да је, пре свега, потребно да клубови самостално обаве састанке на којима ће присуствовати и родитељи. Након оваквог корака, могуће је да сви заједно, уз подршку СХЛС-а, одреде правац развоја наше хокејашке заједнице за наредни период.
Поводом даљих планова и употребе потенцијалног модела Select Теам-а, СХЛС је упутио допис и клубовима из Новог Сада, тражећи заједнички састанак.
Када су у питању даљи кораци, Марко Миловановић, председник СХЛС, изјавио је: „Веома је важно да заједнички направимо планове за наредне сезоне, а да при томе сагледамо ширу слику. У хокејашкој заједници не постоји простор да клуб функционише искључиво у свом интересу, већ мора да обрати пажњу на потребе целе хокејашке заједнице. Једино на тај начин, ако сви будемо функционисали као тим, са истим циљем, можемо да омасовимо спорт и подигнемо квалитет.“

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.