Oproštaj od legende – Šemsa “Buca” Šemsedinović

Savez hokeja na ledu Srbije sa dubokim žaljenjem i tugom obaveštava javnost da je 10. maja preminula jedna od najvećih ikona srpskog hokeja, Šemsa “Buca” Šemsedinović. Popularni “Buca” je bio izuzetno cenjen i voljen kao igrač i kasnije trener koji je ostavio neizbrisiv trag u regionalnom hokeju.

Šemsa Šemsedinović je karijeru započeo šezdesetih godina prošlog veka i svojim izvanrednim talentom brzo se istakao. Većinu svoje karijere proveo je u dresu hokejaškog kluba Partizan, gde je postao simbol kluba i jedan od najomiljenijih igrača među navijačima. Njegova posvećenost, strast i neumoran rad doveli su ga do osvajanja Kupa Srbije 1969. godine, ostavljajući neizbrisiv pečat u istoriji kluba.

Šemsa Šemsedinović je takođe imao značajnu ulogu u Omladinskom hokejaškom klubu sa Taša, gde je pružao izvanredne igre i inspirisao mlade hokejaše. Njegov uticaj na razvoj mladih talenata bio je nemerljiv, a njegova posvećenost i vođstvo pomogli su klubu da ostvari zapažene rezultate.

Takođe je bio reprezentativac Jugoslavije, koja je u to vreme imala izuzetno jak tim s brojnim talentovanim igračima. Njegov izvanredan šut i igra donosili su važne pobede i radost navijačima. Bio je ponosan predstavnik svoje zemlje i igrač koji je izvan terena nosio vrednosti fer-pleja i sportskog duha.

Nakon završetka sjajne igračke karijere, Buca se posvetio trenerskom poslu u Partizanu. Njegova stručnost, iskustvo i ljubav prema hokeju preneti su na mlađe generacije igrača. Pod njegovim vođstvom, mladi hokejaši su ostvarili impresivne rezultate, uključujući osvajanje titule šampiona Srbije. Naš Buca je bio mentor i inspiracija za mnoge mlade talente, a njegovo nasleđe živeće kroz generacije hokejaša koji će slediti njegove stope.

Šemsa Šemsedinović nije samo bio izuzetan hokejaš, već je bio i izvanredan čovek. Njegova skromnost, poštovanje i velikodušnost su ga činili omiljenim među svojim saigračima, protivnicima i navijačima. Uvek je bio spreman da pruži podršku i deli svoje znanje s drugima. Njegova prisutnost na terenu uvek je bila inspiracija, a njegova strast prema hokeju bila je zarazna.

Šemsa Šemsedinović nije samo bio hokejaški velikan, već je i deo bogate sportske tradicije. U mladosti je takođe pokazao svoj talenat za fudbal, igrajući za Paliluac zajedno sa svojim bratom Rašidom. Iako nije nastavio profesionalnu karijeru u fudbalu, njegova ljubav prema sportu bila je nepokolebljiva.

Danas, dok se opraštamo od Šemse Šemsedinovića, sećamo se njegovih neverovatnih dostignuća, njegove predanosti hokeju i njegove neizbrisive uloge u razvoju hokeja u Srbiji. Njegov izuzetan šut, vođstvo i ljubav prema sportu ostaju trajno urezani u srce svih ljubitelja hokeja.

Savez hokeja na ledu Srbije zahvaljuje Šemsi Semsedinoviću na njegovom neizmernom doprinosu i nasleđu koje je ostavio iza sebe. Njegova posvećenost, strast i igračka genijalnost inspirisaće buduće generacije hokejaša u Srbiji. Neka njegova duša počiva u miru, a njegova legenda živi zauvek.

Sahrana će biti održana 16.05.2023. godine na Novom groblju sa početkom u 10:15 časova.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.