Milovanović novi-stari predsednik Saveza hokeja na ledu Srbije

Na sednici Saveza hokeja na ledu Srbije, održane 25.05, Marko Milovanović je reizabran za predsednika Saveza na novi četvorogodišnji mandat.

Sednici je prisustvovalo 10 delegata sa pravom glasa, koji ujedno predstavljaju i klubove koji se takmiče u Državnom prvenstvu  Srbije  – Crvena Zvezda, Partizan, Vojvodina i NS Stars. Po Statutu Saveza hokeja na ledu Srbije, predstavnici ovih klubova imaju pravo na dva glasa, dok predstavnici Udruženja hokejaških sudija na ledu i betonu i Saveza hokeja na ledu i klizanja Vojvodine imaju prava na jedan glas.

Crvenu Zvezdu su predstavljali delagati Savićević Ivan i Stojkov Nenad, Partizan Stanković Milan i Čizmić Damir, Vojvodinu Nadaški Miroslav i Gnip Stefan, NS Stars Pajić Dragoslav i Vukelić Nenad, dok je ispred Udruženja sudija prisustvovao Fazekaš Tibor, a ispred hokejaškog saveza Vojvodine Dotlić Aleksandar.

Milovanović je izabran sa osam glasova za i dva uzdržana, a ujedno je bio i jedini kandidat s obzirom na to da se Nenad Stojkov koji se kandidovao protiv njega, povukao nekoliko dana pred samu sednicu.

Pored izbora predsednika, na sednici je formiran i upravni odbor Saveza. On se sastoji od Kovacević Marka, Glumac Svetlane, Balaban Vladana i Jovanović Miloša. Ovi članovi će, zajedno sa predsednikom, biti odgovorni za donošenje strateških odluka i vođenje Saveza u narednom periodu.

Takođe, sednica je bila prilika da se reizabere generalni sekretar Saveza. Danilo Vukotić, koji je i prethodno obavljao tu funkciju, dobio je ponovno poverenje članova i nastaviće sa svojim radom na unapređenju organizacije i koordinacije saveza.

Nakon izbora, Marko Milovanović je imao priliku da predstavi svoje ambiciozne planove za dalji razvoj hokeja u Srbiji. On je naglasio važnost saradnje sa klubovima kako bi se podigao kvalitet igre i unapredio razvoj mladih igrača. Milovanović je uveren da će uz podršku klubova uspeti da ostvari postavljene ciljeve i da će hokej u Srbiji dobiti zasluženo mesto na sportskoj mapi.

Detalji o planu za razvoj hokeja, koji je predstavio predsednik Marko Milovanović, mogu se pronaći na zvaničnom sajtu Saveza hokeja na ledu Srbije.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.