Srbija domaćin Svetskog prvenstva i kvalifikacija za Olimpijske igre

Predstavnici Saveza hokeja na ledu Srbije učestvovali su 24.05. na Godišnjem kongresu Međunarodne hokejaške federacije u Tampere Finskoj,  sa namerom da se izbore za organizaciju prestižnih međunarodnih turnira u Srbiji.

Cilj je ostvaren na impresivan način, s obzirom na to da će Srbija biti domaćin za čak tri velika takmičenja! Naime, u sezoni 2023/24 će se u Srbiji održati Svetsko prvenstvo za seniore za Diviziju 2, Grupu A, Svetsko prvenstvo za U20 Diviziju 2, Grupu B i prva runda kvalifikacija za Olimpijske igre!

Ovo domaćinstvo donosi brojne prednosti za hokej u Srbiji. Dolazak kvalitetnih ekipa iz celog sveta pružiće mogućnost našim igračima da se takmiče i steknu dragoceno iskustvo. Takođe, organizacija ovih turnira pomoći će u podizanju kvaliteta hokeja u Srbiji i promociji sporta među mladima.

Tokom posete Međunarodnoj hokejaškoj federaciji, otvorila se i mogućnost za saradnju na novim projektima razvojnih turnira i kampova.

Savez hokeja na ledu Srbije, prepoznajući značaj kontinuiranog razvoja sporta, dogovorio je saradnju na novim projektima razvojnih turnira i kampova. Ovi projekti imaju za cilj unapređenje infrastrukture, treninga i takmičenja, kao i razvoj mladih hokejaša u Srbiji.

Detalji ovih projekata biće objavljeni u narednom periodu, ali već sada možemo naglasiti da će se fokusirati na različite aspekte razvoja hokeja. Planirani su razvojni turniri na kojima će mladi igrači imati priliku da se takmiče protiv vršnjaka iz drugih zemalja, što će im omogućiti sticanje iskustva i unapređenje svojih veština.

Pored turnira, planirani su i razvojni kampovi koji će se održavati širom Srbije. Ovi kampovi okupljaju mlade hokejaše iz različitih klubova i pružaju im stručno vođene treninge, mentorstvo i priliku za sticanje novih znanja i veština. Osim sportske obuke, kampovi će imati i edukativni karakter, fokusirajući se na važnost discipline, timskog rada i zdravog načina života.

Projekti razvojnih turnira i kampova predstavljaju dugoročnu strategiju Saveza hokeja na ledu Srbije u podizanju kvaliteta hokeja i identifikaciji i podršci mladih talentovanih igrača. Kroz ove inicijative, Savez će sarađivati sa klubovima i trenerima širom zemlje kako bi obezbedio optimalne uslove za razvoj hokeja u svim regionima Srbije.

Savez hokeja na ledu Srbije se raduje ostvarenju ovih novih projekata, verujući da će oni imati značajan uticaj na unapređenje hokeja u zemlji. Nastavak saradnje sa Međunarodnom hokejaškom federacijom i implementacija ovih projekata predstavlja važan korak ka ostvarenju dugoročnih ciljeva razvoja hokeja u Srbiji.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.