GGG 2017: Srbija u subotu jedna od 40 zemalja domaćina globalne utakmice u ženskom hokeju

 

Blizu trideset hokejašica iz Srbije dobilo je poziv da učestvuje na globalnoj hokejaškoj manifestaciji Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) koju će u našoj zemlji organizovati Savez hokeja na ledu Srbije (SHLS). Planetarna manifestacija koja će početi u noći između petka i subote po centralnoevropskom vremenu u Maleziji, a završtiti se u nedelju u ponoć u Torontu, jedna je od akcija IIHF-a u cilju popularizacije ženskog hokeja u svetu.

U ovoj jedinstvenoj „trodnevnoj“ utakmici u kojoj će učestvovati 40 svetskih hokejaških saveza, u svakom od gradova domaćina će se naizmenično, prema unapred utvrđenom redosledu, u jednočasovnim mečevima takmičiti devojčice podeljene u dve ekipe (Plave i Bele), a rezultati svake od 40 pojedinačnih utakmica sabiraće se i dati konačnog pobednika na globalnom nivou.

Učešće na ovoj manifestaciji uzeće pet domaćih klubova, odnosno 28 pozvanih devojčica među kojima su: Sintija Vereš, Lila Rac Sabo, Hana Rac Sabo, Smiljana Vinčić, Elena Sekulić, Ana Milodanović, Sara Stantić, Ivet Vaštag, Melanija Miklenović, Petra Gladić, Anastasija Benčić (sve iz subotičkog Spartaka), Valentina Vrhoci, Milica Velček (Crvena zvezda), Emilija Žikić, Dana Ilić, Ana Ilić, Katarina Vasiljević, Katarina Stefanović, Sofija Marković, Ivona Bodiš, Una Batanjac (Partizan), Anamarija Karcaš (NS Stars), Jana Radović, Iva Ivanov, Jana Vukelić, Tamara Radović, Vanja Milikić i Dobai Doris Zeldi (Vojvodina).

Detalj sa Svetskog vikenda hokeja na ledu za devojčice održanom u oktobru 2016. godine u ledenoj dvorani "Pionir"
Foto: SHLS

„Global Girls’ Game“ samo je jedan od programa popularizacije ženskog hokeja koju domaći klubovi i Savez hokeja na ledu Srbije zajedno sprovode poslednjih nekoliko godina, a sve u cilju da jednog dana dobije i prve klubove, kao i ženski nacionalni tim. Srpski hokej pre otprilike godinu dana dobio je prvi negormalni tim „Girls Serbia“, koja je do sada već imao nekoliko zapaženih nastupa u regionu, među kojima su turniri u Subotici i Sarajevu ove i 2016. godine, kao i turniri u mađarskoj Dunaujvaroši i Kiškerešu početkom ove sezone, na kojima su se takmičile i neretko pobeđivale dečake godinu dana mlađe od sebe. Osim toga, manifestacija „Global Girls’ Game“ nastavak je akcije koju Međunaodna hokejaška federacija sprovodi kroz svoje programe, među kojima je i Svetski vikend hokeja na ledu za devojčice održanom prošle godine, čiji je jedan od domaćina bio i SHLS u ledenoj dvorani „Pionir“, 8. i 9. oktobra.

„Global Girls’ Game“ biće održan drugi put u svetu, a prvi put učešće će uzeti i naša zemlja. Na prethodnoj globalnoj utakmici organizovanoj 2015. godine „Plave“ devojčice pobedile su „Bele“ ukupnim rezultatom 106:83.

Detalj sa Svetskog vikenda hokeja na ledu za devojčice održanom u oktobru 2016. godine u ledenoj dvorani "Pionir"
Foto: SHLS
 

 

 

You might also like

Comments are closed.