Spektakl u „Pioniru“: Beogradu gostuje ljubljanska Olimpija

 

Ljubitelje hokeja u Srbiji u subotu i nedelju, 4. i 5. marta, očekuje dostruki spektakl, budući da u našu prestonicu dolazi ljubljanska Olimpija, član jedne od najjačih regionalnih liga u Evropi, austrijskog EBEL-a, koja će protiv najmlađeg srpskog kluba Beograda odigrati dve prijateljske utakmice. Organizovanje dvomeča sa Olimpijom predstavlja inicijativu Saveza hokeja na ledu Srbije koja HK Beograd vidi kao zajednički projekat čitave hokejaške zajednice, a sve u cilju jačanja kvaliteta reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Rumuniji (3-9. april), na kojem će „Orlovi“ pokušati da izbore plasman u Diviziju I svetskog hokeja.

U tom smislu, pozivi da pojačaju ekipu Beograda upućeni su i hokejašima novosadskih klubova Vojvodini i NS Starsu, pa bi za domaćina trebalo da zaigraju i Miloš Babić, višegodišnji reprezentativac i član Vojvodine, odnosno mladi napadači „Novosadskih zvezda“ Siniša Pajić i Relja Radosavljević.

Ovo će biti prvo gostovanje čuvenog slovenačkog kluba u Beogradu još od finalne serije plej-ofa Slohokej lige u sezoni 2011/12. kada je Olimpija poražena od Partizana. I ovog puta, kao i pre pet godina, sa klupe je predvodi trener Bojan Zajc, a treba reći i da je ljubljanski klub tada nastupao sa sastavom formiranim za Slohokej ligu, dok bi ovog puta „Zmajčeki" u našu prestonicu trebalo da dođu u punom sastavu u kojem su nastupali u ovoj sezoni EBEL lige.

Ljubljančani su regularni deo sezone završili na poslednjem mestu na tabeli, dok su potom u plej-of fazi poslednje mesto „prepustili" Fehervaru AV19, prvom timu MOL ligaša s kojim je Beograd ove sezone igrao četiri puta i u tri navrata slavio pobedu (dva puta u produžetku, u kojem je zabeležen i jedini poraz).

Olimpija se trenutno priprema za plej-of Državnog prvenstva Slovenije u koje će se uključiti u plej-of fazi, a jedan od mogućih protivnika biće joj i beogradska Crvena zvezda, koja se bori za plasman u doigravanje istog takmičenja, pa će ovaj dvomeč biti odlična prilika i za „Crveno-bele“ da na licu mesta vide jednog od potencijalnih rivala u plej-ofu. Šest utakmica pre kraja Zvezda ima pet bodova manje i dva meča manje od zagrebačke Mladosti koja se nalazi na šestom mestu koje vodi na Olimpiju.

Obe utakmice počinju u 18 časova uz BESPLATAN ulaz.

 

 

You might also like

Comments are closed.