Kanadski kamp održan proteklog vikenda u Beogradu

 

Uz učešće oko 30 igrača iz četiri zemlje (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Italija i Srbija), Hokejaški trenažni institut (Hockey Training Institute) iz kanadskog Toronta je tokom trodnevnog kampa mladim hokejašima iz ovog dela Evrope predstavio mogućnosti bavljenjem hokejom u Severnoj Americi, kroz programe srednjoškolskog i univerzitetskog sitema obrazovanja.

Kampkoji je organizovan u dve starosne grupe (U16 i U20) bio je pokazno-evaluacionog tipa, što znači da je uz razvojne programe dvočasovnih treninga na ledu i na suvom, trening utakmice i testa fizičke kondicije, imao i „regrutni“ karakter, budući da je učinak svakog učesnika kampa bio ocenjivan, a najboljim polaznicima predstavljene su mogućnosti nastavka karijere u Kanadi i SAD-u.

Program su vodili Dženja Feldman (Jenya Feldman), kanadski trener ruskog porekla i predsednik HTI-a i Nemanja Janković, srpski reprezentativac i šef HTI-a za prostor Evrope, dok im je u radu pomagao i Marko Milovanović, kapiten Partizana i reprezentativac Srbije.

Kao prateći deo kampa gospodin Feldman je održao trening seniorskoj reprezentaciji Srbije, čime je praktično ozvaničen početak priprema naše nacionalne selekcije za Svetsko prvenstvo Divizije II, Grupa A, koje se od 9. do 15. aprila održava u Beogradu.

 

You might also like

Comments are closed.