Počeo razvojni BIHU kamp u „Spensu“

 

Savez hokeja na ledu Srbije i grad Novi Sad su u periodu od 18. do 22. marta domaćini razvojnog kampa Balkanske unije hokeja na ledu, koji će ovog puta okupiti blizu 70 učesnika iz šest balkanskih zemalja – Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Makedonije, Slovenije i domaćina Srbije.

Program kampa je, kao i svi prethodni, baziran na radu sa igračima mlađih kategorija, ovog puta za uzrast do 16 godina, sa kojima će tokom trajanja kampa raditi i instruktori Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) kroz zajedničke treninge na ledu i na suvom, vežbe za sticanje veština baratanja pakom i štapom, kao i kroz trening mečeve. Takođe, osim razvojnih programa namenjenih mladim hokejašima, kamp uključuje i zasebne programe rada sa hokejaškim trenerima i sudijama.

BIHU (Balkan Ice Hockey Union) je projekat koji je pokrenut 2011. godine na inicijativu hokej saveza Srbije i Bosne i Hercegovine sa ciljem razvoja i napretka hokeja na ledu u zemljama jugoistočne Evrope (pored pomenutih, zemlje članice su i Hrvatska, Rumunija i Turska, koje ovog puta nisu učestvovale), a punu podršku (logističku i materijalnu) projekat je dobio od Međunarodne hokejaške federacije.

 

           

 

You might also like

Comments are closed.