Igramo za malog Nemanju: Humanitarna utakmica u inlajn hokeju za pomoć Nemanji Damčeviću

 

Roditelji i deca beogradskih hokejaških klubova Crvena zvezda i Beli orlovi organizovali su meč za pomoć svom malom drugaru iz Partizan, pa će članovi tri kluba, kao i drugi poklonici domaćeg hokeja, u četvrtak od 18 do 20 časova odigrati utakmicu u inlajn hokeju (hokeju na rolerima) u kojem će, nadamo se, biti samo jedan pobednik – mali Nemanja Damčević. Tog dana u hali u Ulici Stanka Vraza 44 na Zvezdari biće postavljene kutije za prikupljanje novčane pomoći ovom hrabrom dečaku kojem je hitno potrebna zdravstvena nega u inostranstvu kako bi se izborio sa opakom bolešću.

Krajem maja malom Nemanji, članu HK Partizan, posle naizgled bezazlenog odlaska kod oftalmologa i neurologa i urađene magnetne rezonance, otkriven je maligni tumor na mozgu. Početkom juna operisan je na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, na kojem je potvrđen malignitet. Od tog momenta Nemanji je hitno potrebno zračenje i hemoterapija, a najbolja iskustva i rezultate u lečenju ove vrste tumora ima bolnica „Gustav Rusi“ u Parizu.

– Od saznanja da nam je Neca oboleo od ove opake bolesti, živimo neočekivani i neželjeni, paralelni život, u kojem ima prostora samo za jednu misao – kako da pomognemo svom detetu. Svesni smo i da ovu tešku i neravnopravnu bitku ne možemo dobiti sami i da nam je pored pomoći rođaka i prijatelja, potrebna i pomoć vas, ljudi koje ne poznajemo. Iznosi nam nisu bitni, bitno je samo da Neca što pre vrati osmeh na lice – poruka je Nemanjinih roditelja.

Nemanji Damčeviću i njegovoj porodici potrebna je pomoć kako bi u „Gradu svetlosti“ pronašli svetlo na kraju tunela i izlaz iz ove teške životne drame. Pozivamo sve ljubitelje hokeja i sve ljude dobre volje da se uključe u akciju pomoći ovom sedmogodišnjaku kako bismo mu zajedno omogućili srećno detinjstvo i nastavak hokejaških snova.

Osim na samoj utakmici, Nemanji Damčeviću možete pomoći i direktnim uplatama na humanitarne račune otvorene kod Komercijalne banke:

  • Dinarski račun 205-9011007127981-39 Sandra Damčević, korisnik računa Nemanja Damčević
  • Devizni račun za uplate iz inostranstvaRS35205903102407124975 Sandra Damčević, korisnik računa Nemanja Damčević

""

 

You might also like

Comments are closed.