Dani Pekinga u Beogradu: Međunarodni „Beogradski turnir prijateljstva“

 

Turnir u hokeju na ledu za igrače uzrasta do 15 godina okupiće četiri ekipe, među kojima dve selekcije Beograda, jednu iz kineske prestonice, kao i ekipu Steaue iz Bukurešta koja će predstavljati rumunski glavni grad. Prvobitno je planirano da na turniru učestvuje i ekipa Zagreba, ali selekcija glavnog grada Hrvatske ovog puta ipak nije bila u mogućnosti da dođe u Beograd.

Ovaj međunarodni turnir predstavlja deo manifestacije „Dani Pekinga u Beogradu“ koja se predstojećeg vikenda održava u glavnom gradu Srbije, a tim povodom svečanoj ceremoniji turnira u subotu od 16.30 časova, uoči početka utakmice između selekcija kineske i srpske prestonice, prisustvovaće gradonačelnici dva glavna grada, Čen Đining i Siniša Mali.

Takmičenje je organizovano na inicijativu rukovodstva Grada Pekinga, koje je u okviru manifestacije „Dani Pekinga u Beogradu“ posebno izrazila želju za odigravanjem turnira u hokeju na ledu izabrane selekcije kineske prestonice sa ekipama iz regiona, dok je organizaciju turnira pomogao Grad Beograd.

Turnir će se igrati po ligaškom sistemu (svako sa svakim), ukupno će biti odigrano šest utakmica u trajanju od tri puta po 15 minuta igre. Termini mečeva su:

Datum Početak Parovi
Petak, 15.9.2017. 15.00 Beograd 1 – Beograd 2
18.30 Peking – Bukurešt
Subota, 16.9.2017. 17.00 Beograd 1 – Peking
20.00 Beograd 2 – Bukurešt
Nedelja, 17.9.2017. 15.00 Bukurešt – Beograd 1
18.30 Peking – Beograd 2

 

Turnir „Beogradski turnir prijateljstva“ predstavlja i početak nove hokejaške sezone u Srbiji, budući da je ledena dvorana SC „Tašmajdan“ od proteklog vikenda dobila led.

Ulaz na sve utakmice turnira je slobodan, a obezbeđen je i direktan prenos svih utakmica putem lajvstrima na adresi: http://www.sportuzivo.tv/v2/stream/index.php?channel=sportuzivo5.

 

You might also like

Comments are closed.