2006 – danas

Nakon referenduma o nezavisnosti Crne Gore 2006. godine, u samostalnoj Srbiji nastaje Hokejaška liga Srbije. U sedam do sada odigranih šampionata dominantan je bio Hokej klub Partizan.

U prvom izdanju Prvenstva Srbije u sezoni 2006/07. takmičilo se pet klubova. Dve najbolje ekipe u ligaškom delu bili su timovi Partizana i Vojvodine sa po 24 boda iz 16 utakmica. Prvi šampion Hokejaške lige Srbije postao je Partizan pobedivši u finalu plej-ofa Vojvodinu sa 2:0 u pobedama.

U drugoj sezoni takođe se takmičilo pet klubova, a najbolji tim u ligaškom delu bio je Partizan sa 53 boda iz 24 utakmica, dok je drugi bio Novi Sad. Šampion lige po drugi put postao je Partizan pobedivši u finalu plej-ofa Novi Sad sa 3:0 u pobedama.

Partizan je bio najbolji tim i u ligaškom delu sezone 2008/09. sa samo jednim porazom u 16 utakmica. U finalu plej-ofa sastali su se Partizan i Vojvodina. Prema propozicijama takmičennja planirano je bilo da se za titulu igra do tri trijumfa, ali je pri rezultatu 2:1 u finalnoj seriji, uoči četvrtog meča, u požaru u ledenoj dvorani „Spensa“, izgorela svlačionica hokejaša Vojvodine sa svom hokejaškom opremom. Budući da bi odlaganje završetka finalne serije do nabavke nove opreme sigurno ugrozilo pripreme reprezentacije Srbije za seniorsko Svetsko prvenstvo u Novom Sadu (a verovatno i samo SP), Vojvodina je napravila izuzetan sportski gest predavši finalnu seriju Partizanu pri rezultatu 2:1, pa su „crno-beli“ osvojili i treću titulu šampiona Srbije, a ukupno četvrtu uzastopnu.

Upravo na tom Svetskom prvenstvu u Novom Sadu naša nacionalna selekcija ostvarila je najvredniji rezultat u svojoj kratkoj istoriji kao samostalna država, osvojivši prvo mesto ispred favorizovane Estonije, čime se Srbija prvi put plasirala u Prvu diviziju, u tadašnjem sistemu takmičenja drugom najvišem rangu svetskog hokeja.

Novodska Vojvodina se te iste sezone ipak okitila jednom titulom, pošto je prethodno, u finalu regionalne Panonske lige savladala Partizan rezultatom 3:1 u finalnoj seriji plej-ofa. U sezoni 2009/10. u ligi se u odnosu na prošlu godine takmičilo četiri kluba. Iz lige su istupili Novi Sad i Beostar, a priključio se Spartak iz Subotice. Najbolji klub u ligaškom delu bila je ekipa Spartaka koja je osvojila 24 boda iz 8 utakmica. Partizan u ligaškom delu nije nastupio, već se zbog obaveza u Slohokej ligi plasirao direktno u finale. Spartak je odbio da igra finale, smatrajući da je trijumfom u ligaškom delu sezone automatski postao prvak, pa je Partizan osvojio titulu službenim rezultatom 2:0 u pobedama.

U petom izdanju Hokejaške lige Srbije u regularnom delu sezone se, kao i prethodne godine, takmičilo tri kluba, dok se Partizan zbog obaveza u Slohokej ligi plasirao direktno u superfinale. Najbolji klub u ligaškom delu sezone bila je ekipa Spartaka. U polufinalu, Crvena zvezda savladala je Vojvodinu rezltatom 2:0 u seriji, u finalu istim rezultatom ekipu Spartaka, dok je u superfinalu šampion Srbije peti put za redom postao Partizan nadigravši Crvenu zvezde rezultatom 2:0 u pobedama. Prethodno je Partizan u svom drugom nastupu u Slohokej ligi osvojio titulu u ovom regionalnom takmičenju savladavši drugi tim Olimpije rezultatom 3:1.

U šestoj sezoni Prvenstva Srbije trebalo je da učestvuju četiri kluba dok bi se Partizan kao peti klub zbog takmičenja u Slohokej ligi priključio ligi tek u plej-ofu. Zbog neispunjavanja uslova za takmičenje ekipe Crvene zvezde, Vojvodine i Spartaka su diskvalifikovane, pa je odlučeno da superfinale igraju Partizan, kao učesnik Slohokej lige, i Vitez kao jedini klub koji je ispunio uslove za takmičenje. Trijumfom od 2:0 u pobedama Partizan je šesti put uzastopno postao šampion Srbije, a sedmi uključujući i titulu u poslednjem šampionatu SCG.

HK Partizan je drugi put uzastopno osvojio regionalnu Slohokej ligu pošto je u finalu plej-ofa, kao i prethodne godine, savladao Olimpiju rezultatom 3:2 u pobedama.

Sedmo izdanje Prvenstva Srbije činilo je šest klubova. Ove godine Partizan se nije takmičio u regionalnoj ligi, pa je celu sezonu odigrao u domaćem šampionatu. Najbolji klub u ligaškom delu sezone bila je ekipa Partizana koja je zabeležila 10 pobeda iz isto toliko utakmica, a budući da se plej-of nije odigrao šampion je postao Partizan, kao prvi posle regularnog dela sezone.