Olimpijske igre

Pod imenom Srbija, reprezentacija je tri puta igrala kvalifikacije za Olimpijske igre. U kvalifikacijama za nastup na Zimskim olimpijskim igrama 2010. u Vankuveru, u prvoj rundi kvalifikacija (grupa C) igranoj u Budimpešti, Srbija je pretrpela tri poraza u tri odigrana meča – protiv domaćina Mađarske sa 1: 9, Litvanije 2:7 i Hrvatske sa 1:5.

U sledećim, u kvalifikacijama za nastup na Zimskim olimpijskim igrama 2014. u Sočiju, u preliminarnim kvalifikacijama igranim u Zagrebu, Srbija je ostvarila jednu pobedu i dva poraza. Izrael je savladan rezultatom 7:1, dok je protiv Meksika zabeležen neočekivan poraz od 3:5. U utakmici protiv domaćina turnira, naša selekcija poražena je rezultatom 2:6, tako da nije uspela da se plasira u narednu rundu kvalifikacija.

Najveći uspeh napravljen je u kvalifikacijama za ZPI 2018. u Pjongčengu. "Orlovi" su u drugom krugu kvalifikacija (Grupa L) igranim u španskom Valdemorou zabeležili tri pobede u isto toliko mečeva i plasirali se u narednu rundu (11-14. februar 2016. u Kortini). Srbija je u prvom kolu posle penal serije nadigrala Island rezultatom 5:4, u drugoj rundi naši hokejaši bili su bolji od Kine (5:1), dok je u odlučujućem meču za prv mesto na turniru naš nacionalni tim savladao domaću selekciju Španije rezultatom 5:3.

Reprezentativci Srbije slave trijumf u drugom krugu kvalifikacija za odlazak na ZOI 2018.