Domaći razvojni programi

Pored međunarodnih programa u kojima Savez hokeja na ledu Srbije učestvuje ili koje zajednički organizuje sa Međunarodnom hokejaškom federacijom (IIHF) i Balkanskom unijom (BIHU), SHLS na nacionalnom nivou organizuje samostalno ili uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije (MOS) i Gradskog sekretarijata za sport brojne razvojne kampove kao deo svojih redovnih godišnjih aktivnosti.

Kao osnovni pravac razvoja hokeja na ledu u Srbiji SHLS je odredio rad sa mlađim kategorijama, golmanima i, u novije vreme, devojčicama, sa kojima se nekoliko puta godišnje sprovodi obuka, prezentacija i priprema u okviru kampova, seminara i sl.

U ovom segmentu biće prezentovani domaći programi koje organizuje Savez hokeja na ledu Srbije na teritoriji naše zemlje, kao i oni koji se sprovode uz podršku Međunarodne hokejaške federacije.

 

 

Domaći razvojni programi SHLS-a u sezoni 2013/14:

 

1.  Brzeće 2013      

Brzeće, Kopaonik, 28. jul – 5. avgust 2013.

Razvojni kamp koji je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i zajednički organizovalo sa Savezom hokeja na ledu Srbije tokom leta 2013. bilo je omogućio je mladim hokejašima uzrasta do 14 godina da kroz treninge i posebne programe predviđene za rad „na suvom“ unaprede svoju igru i stvore bazu za budućnost. 

§  Brzeće, Kopaonik

§  broj učesnika: 35

§  organizatori: MOS i SHLS

 

2.  Golmanski kamp    

Sportski centar „Olimp“, Beograd, 10-15. avgust 2013.

Kamp organizovan na Sportsko-rekreativnom centru „Olimp“ pružio je priliku mladim golmanima da kroz različite programe da van sezone upoznaju nove i unaprede već stečene tehnike. 

§  Sportski centar „Olimp“, Zvezdara, Beograd

§  broj učesnika: 15

§  organizator: SHLS

 

3.  Sudijski kamp   

Beograd, 20-21. septembar 2013.

Kamp Saveza hokeja na ledu Srbije namenjen članovima sudijske organizacije. 

§  broj učesnika: 25

§  organizator: SHLS

 

4.  IIHF World Girls Ice Hockey Weekend 2013      

Beograd (Srbija), 12-13. oktobar 2013.

Na klizalištu „Beostar Pingvin“ na Novom Beogradu oko 30 devojčica različitih uzrasta imalo je priliku da se upozna sa osnovama hokeja na ledu, mogućnošću treniranja hokeja u lokalnoj zajednici dobije priliku da zavoli jedan (za većinu) sasvim novi sport. Ovo je prvi kamp za devojčice organizovan u našoj zemlji od strane Saveza hokeja na ledu Srbije, uz podršku IIHF-a.

§  klizalište „Pingvin“, Novi Beograd

§  broj učesnica: 30

§  organizatori: IIHF i SHLS

 

5.  Ice Hockey Day – mini turnir U8 i U10      

Beograd (Srbija), 2. novembar 2013.

Dan hokeja na ledu za najmlađe organizvan je početkom novembra u Beogradu, a učešće je uzelo blizu 50 dece iz domaćih klubova, kategorija U8 i U10.

§  broj učesnika: 45

§  organizatori: SHLS, uz podršku IIHF

 

6.  Golmanski kamp Dejvida Marlina     

Beograd (Srbija), 15-16. decembar 2013.

Kamp koji je organizovan dva puta tokom 2013. godine (prvi je bio u martu) bila je odlična prilika da mladi golmani iz Srbije steknu vredno iskustvo u radu sa jednim od najkvalitetnijih trenera golmana na ovim prostorima Dejvom Marlinom, čuvarom mreže „Viteza“ i trenerom golmana ovog kluba, kojem je u radu pomagao i golman Stefan Stanković. Kamp je organizovao Savez hokeja na ledu Srbije uz podršku Međunarodne hokejaške federacije (IIHF).

§  klizalište „Pingvin“, Novi Beograd

§  broj učesnika: 30

§  organizator: SHLS, uz podršku IIHF