HK Beograd

Hokejaški klub Beograd je potpuno nov klub na srpskoj hokejaškoj sceni formiran 2016. godine sa ciljem učešća najboljih srpskih igrača u regionalnoj MOL ligi. Za njegov sastav tada su konkurisali svi kandidati za seniorsku reprezentaciju Srbije i selekciju do 20 godina. Jedan od ključnih ciljeva formiranja kluba je jačanje nacionalnog tima i težnja za podizanjem kvaliteta domaćeg hokeja, kao i razvojem reprezentativnog hokeja koji bi rezultirao plasmanom u Diviziju I svetskog hokeja, kao jednim od dugoročnih ciljeva saradnje.

Takođe, konceptom porodične zabave i ujedinjavanjem društva koje je u momentu nastanka kluba bilo podeljeno na dva tabora, ljubitelja HK Partizan i SKHL Crvena zvezda, čelni ljudi SHLS i bivši reprezentativci Srbije odlučili su da formiranjem novog kluba neutrališu podele i popularizuju "najbržu kolektivnu igru na svetu" u domaćoj javnosti, a učešće u sigurno najjačoj ligi u ovom delu Evrope bio je idealan put za takav podvig.

Klub se odlukom Upravnog odbora SHLS u debitanstksu sezonu 2016/17. priključio takmičenju u Prvenstvu Srbije tek od plej-ofa u kojem je u polufinalu bio bolji od Partizana rezultatom 2-0 u seriji, a zatim je bio bolji i od Crvene zvezde istim rezultatom.

 

Osnovan: 2016.

Boja dresa: Plavo-bela         

Dvorana: Ledena hala „Pionir“, Beograd

Kapacitet: 2000

Trener: Nemanja Janković

Predsednik: Marko Kovačević

Generalni sekretar: Boris Gabrić

Adresa: Čarlija Čaplina 39, 11000 Beograd

Web sajt: http://hkb.rs/

E-mailoffice@hkb.rs

Telefon: + 381 (0)11 276 44 79

Fax: + 381 (0)11 276 49 76

 

TROFEJI

 

TAKMIČENJE

Titule

Godina

NACIONALNO PRVENSTVO

1

 

Prvenstvo Srbije

1

2017